FM: “Rockville”

Σχολίαζε τις προάλλες παλαιός καλός φίλος, χρόνια στο “κουρμπέτι”, από τη διαδικτυακή εκπομπή που έχει: “ακούμε το “Tough Love”, το πρώτο single από το νέο cd “Rockville” των FM”, και μόλις τελείωσε το τραγούδι σχολιάζει ξανά: “μα τα ίδια πράγματα, δεν έχουν βαρεθεί;”.

Απάντησα κατάλληλα με e-mail, όντας λάτρης του μελωδικού AOR χώρου που του αρέσουν πολύ και οι τρεις πρόσφατες κυκλοφορίες τους: το Only Foolin’ EP (2013) και τα Rockville και Rockville II.

Είναι φυσιολογικό, όταν μία μπάντα μετά την αποχώρησή της από το προσκήνιο της στα τέλη των 80s, με την επιστροφή της να κυκλοφορεί μία εξαιρετική κυκλοφορία (Wildside EP 2009) και έναν ορυμαγδό από πολύ καλές κυκλοφορίες να ακολουθεί- City Limits EP (2011), Metropolis (2010)- να τιμάται από τους γνώστες-λάτρεις του ιδιώματος!

Τα “Tough Love” και “Wake Up The World” τυπικές συνθέσεις στο αρχικό ύφος της μπάντας, “φιλικές” για να παίζουν στα ηχητικά κύματα. Από κοντά και το “Only Foolin”, το πρώτο single της μπάντας, που “βγάζει” περισσότερο “ψυχή”…

Η φωνή του Steve Overland είναι, όπως πάντοτε, ο κινητήριος μοχλός της μπάντας με τη ζεστή και αισθαντική χροιά της. Οι FM είναι μία σπουδαία μπάντα, με ικανότατους μουσικούς αλλά το ζητούμενο με τούτες τις κυκλοφορίες είναι εάν θέλει νεότερους οπαδούς, διότι οι παλαιότεροι είμαστε ήδη πολύ ευχαριστημένοι!

883