JEFF LYNNE: “Long Wave”

Περίπου μετά από  22 συναπτά έτη από την τελευταία προσωπική δουλειά του,  που κυκλοφόρησε στα 1990 με τίτλο “Armchair Theatre”, ο άνθρωπος που περιγράφηκε από την εφημερίδα The Washington Times, ως “ο τέταρτος σπουδαιότερος παραγωγός δίσκων”, επιστρέφει με δύο κυκλοφορίες!

Η πρώτη, το “Mr. Blue Sky”, μία συλλογή επανηχογραφημένων κλασικών συνθέσεων της μπάντας του, των ELO,  στα οποία παίζει και κάνει “τα πάντα όλα”. Η άλλη είναι τούτη δω η συλλογή, ένα αγαπητικό αφιέρωμα του Jeff Lynne σε τραγούδια που άκουγε στο ραδιόφωνο ο πατέρας του και ενέπνευσαν κατόπιν τον ίδιο, όταν μεγάλωνε στο μουντό Birmingham (γεια σου Κώστα Κυριακίδη!).

Έχοντας συνεργαστεί με διάσημους του μουσικού στερεώματος αστέρες, όπως οι Dylan, Harrison, Orbison και ο Ringo, η πολυμάθεια της μουσικής και οι  γνώσεις του επιτρέπουν με άνεση να παίζει μόνος του και να τραγουδά, όπως και στη συλλογή των ELO! Έχουμε λοιπόν: το “She” σύνθεση του Charles Aznavour και του Herbert Kretzmer μεγάλη επιτυχία στα 1974, μία ωραιότατη διασκευή στο “Running Scared” του Roy Orbison και το μουσικό θέμα της ταινίας Love Is a Many-Splendored Thing.

Υπάρχουν βέβαια κάποιες διασκευές περισσότερο επιτυχημένες από κάποιες άλλες όπως: το “Smile” (σύνθεση του Charlie Chaplin) και το “At Last” της εξαιρετικής Etta James. Υπάρχει ίσως μία αδυναμία σύγκρισης των πρωτότυπων εκτελέσεων και της προσπάθειας του Lynne κι αυτά είναι τα φωνητικά! Προσπαθεί με τον τρόπο του αλλά… και αυτή η κυκλοφορία συνίσταται αυστηρά για τους οπαδούς των ELO και των προσωπικών του κυκλοφοριών με χαμηλωμένες προσδοκίες αφού δεν πρόκειται για δίσκο με νέο υλικό.

455