ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA: “Mr. Blue Sky: The Very Best of Electric Light Orchestra”

Θυμόμαστε όλοι τους παλιούς, καλούς αγαπημένους Electric Light Orchestra; Ασφαλώς! Όπως γνωρίζουμε και όσοι τους αγαπάμε, τις κυκλοφορίες με επανεκτελέσεις παλαιών επιτυχιών αλλά με 1-2 εναπομείναντα μέλη από διάφορες μπάντες του επιτυχημένου παρελθόντος. Μιλάμε λοιπόν για μία παρόμοια περίπτωση, επανεκτελέσεων όπως είναι και το “Mr. Blue Sky: The Very Best of Electric Light Orchestra”.

Ο αγαπητός Jeff Lynne δεν είχε στην κατοχή του τα master tapes των συνθέσεων που χρησιμοποιούνταν για ταινίες, την τηλεόραση και άλλα παρόμοια και θέλοντας μεγαλύτερο χρηματικό κομμάτι, αποφάσισε να επανηχογραφήσει επιτυχίες του παρελθόντος και αυτό ως ένα σημείο είναι θεμιτό. Το ζητούμενο είναι εάν οι οπαδοί δηλαδή το αγοραστικό κοινό θα το τιμήσουν.

Ποιος ο λόγος να αγοράσεις ακόμη ένα best of, αφού στην πραγματικότητα περιέχει επανακυκλοφορίες όλων των singles των ELO από διάφορες συλλογές επεξεργασμένων ηχητικά με δύο bonus tracks. Βέβαια ο Lynne προβάλλει ως αιτία, ότι επαναηχογράφησε με καλύτερο παραγωγό και μπόρεσε να διορθώσει όλα τα λάθη που είχαν οι αρχικές κυκλοφορίες. Όμως όταν ο Jeff Lynne παραλείπει να δηλώσει ότι παίζει όλα τα όργανα, τραγουδά, είναι μηχανικός ήχου τότε στην πραγματικότητα είναι οι συνθέσεις των ELO σε σόλο κυκλοφορία!

Ακολουθώντας την πεπατημένη δεν δίνει κάτι καινούριο στις συνθέσεις παρά έναν πιο σύγχρονο ίσως άκουσμα, αλλά και αυτό δυσδιάκριτο καθώς το mastering “χωλαίνει” ηχητικά. Τέλος πάντων, υπάρχει μία νέα-ωραία- σύνθεση το “Point of No Return” και το “10538 Overture” που θα ήταν προτιμότερο να περιλαμβάνονται σε μία νέα κυκλοφορία παρά να θάβονται σε αυτές τις επαναηχογραφήσεις.

Σε στεγνές οικονομικά εποχές δεν έχω κανένα ενδοιασμό: ΜΟΝΟ για ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ fan  της μπάντας κι αυτοί με περίσκεψη…

561