CRIMSON CULT: "Crimson Cult"

Μετά την διάλυση των θρυλικών STYGMA IV ο Gunter Maier (κιθάρα, πλήκτρα, progr.) και ο Alex Hilzensauer (μπάσο) αποφάσισαν να συνεχίσουν τις μουσικές τους «ανησυχίες» κάτω απ το όνομα των CRIMSON CULT.

Έτσι λοιπόν μαζί με τον Walter Stuefer τραγουδιστή των FIRST COMING και τον απίθανο ντράμερ Peter Bachmayer κυκλοφορούν στην αγορά το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ. Το “Crimson Cult” έχει όλα αυτά τα στοιχεία που θες δεν θες θα σε σηκώσουν απ την θέση σου για ανελέητο head banging!

Ατόφιο heavy metal με ρίζες στο παρελθόν, αλλά με τα μάτια στραμμένα στο μέλλον. Η μουσική τους με βαριά και καλοδουλεμένα riffs φοβερά leads και solos, φωνητικά που δίνουν στις δέκα συνθέσεις άλλη διάσταση και rhythm session (επικών προδιαγραφών) οδοστρωτήρας, ικανό να ισοπεδώσει τα πάντα στο πέρασμα του. Κατά βάση power metal με αρκετά γρήγορα μέρη και doom σημεία διάσπαρτα σε κάποια τραγούδια του άλμπουμ. Τραγούδια που σου καρφώνονται στο μυαλό με την πρώτη κιόλας ακρόαση. Συναυλιακά refrains, metal ύμνοι και παραγωγή σε υψηλά επίπεδα! Η ακρόαση του δίσκου είναι σκέτη απόλαυση για τους λάτρεις του καλού heavy metal (και όχι μόνο) που διψάνε για τέτοια άλμπουμ. Είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα το αγαπήσετε φίλοι μου! Με τέτοιες μπάντες όπως οι CRIMSON CULT η μουσική μας δεν θα σβήσει ποτέ κύριοι! Με τέτοια κομμάτια όπως το Evil Design, In The Eyes, Lava Machine, Dirty Demon και το απίστευτο Amok, η φλόγα δεν σιγοκαίει απλά… θεριεύει! Οι τέσσερις αυτοί Αυστριακοί μας χαρίζουν φέτος ένα απ τα καλύτερα άλμπουμ, που σίγουρα δεν είναι πρωτοποριακό αλλά είναι βγαλμένο από μουσικούς που γουστάρουν τρελά αυτό που κάνουν για ακροατές που ξέρουν τι θέλουν απ την σκληρή μουσική! Μακάρι να έχουμε ανάλογη συνέχεια στο μέλλον. Μην το χάσετε! (Ένα μαγάλο ευχαριστώ στον φιλο μου τον Μπάμπη που μου τους υπέδειξε)

Θανάσης Τζελάς

458