PRONG: “Age of Defiance” EP

Οι Prong είναι ένα από τα ιστορικότερα σχήματα των ΗΠΑ όσον αφορά την σκληρή μουσική, αφού ήταν από τις ηγετικές φιγούρες της Νέας Υόρκης την εποχή του crossover μεταξύ hardcore/punk/metal και μετέπειτα πρωτεργάτες του λεγόμενου groove thrash metal.

Σαν νεανίας εγώ, έχω χιλιάδες φορές χτυπηθεί στο άκουσμα του ύμνου τους “Snap your fingers” και θεωρώ πως είναι από τις πιο αδικημένες μπάντες του χώρου. 

Έχοντας συνεχή, και αρκετά συνεπή, δισκογραφική παρουσία παρουσιάζουν ένα νέο ΕΡ, με τίτλο “Age of Defiance”, δυο χρόνια μετά το πιο πρόσφατο ολοκληρωμένο τους πόνημα “Zero Days”.

To “Age of Defiance” περιέχει δυο νέα κομμάτια και τρία αρκετά παλιά σε live εκτελέσεις και λέγεται πως είναι η γέφυρα που συνδέει το “Zero Days” με το επόμενο full length τους.

Το ομώνυμο “Age of Defiance” είναι ένα κομμάτι που θα θυμίσει σε κάποιους τους Slipknot ενδεχομένως (που πιθανότατα άκουγαν Prong όντας νεότεροι) και θα κάνει κάποιους να αναρωτηθούν προς τα που θα πάει ο ήχος των Prong στην επόμενη προσπάθεια τους. Εκείνη βέβαια, σύμφωνα με τα λεγόμενα του ηγέτη τους, Tommy Victor, δεν θα έρθει νωρίτερα από τα τέλή του 2020. To έτερο, φρέσκο τραγούδι που ονομάζεται “The End of Sanity” είναι πιο κοντά σε όσα μας έχουν συνηθίσει οι Αμερικανοί, με τις κοφτερές κιθάρες και τα πολύ ρυθμικά τους σημεία, ενώ το πιασάρικο ρεφρέν θα ικανοποιήσει εκείνους που ψάχνουν την απλότητα, εκεί που δεν υπάρχει.

Από κει και πέρα, οι Prong μας θυμίζουν τα περασμένα τους μεγαλεία με τα “Rude Awakening”, “Another Wordly Device” και το κολληματικό “Cut Rate” σε εξαιρετικές ζωντανές εκτελέσεις.

Οι aficionados των Prong το έχουν ήδη λιγουρευτεί και παραγγείλει, οι groove-αδες που σέβονται τον εαυτό τους θα το τσεκάρουν, οι υπόλοιποι θα έλεγα πως πρέπει πρώτα να μελετήσουν την πρώτη τους δεκαετία, όπου θα βρουν διαμάντια απαράμιλλης ομορφιάς, πριν φτάσουν στο σημείο να μπουν στον πειρασμό να ψωνίσουν το παρόν, μικρής διάρκειας, δισκίο.

Όπως και να έχει, οι Prong πρέπει να αποκτήσουν τη θέση που τους αξίζει στην ιστορία της μουσικής!

558

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.