Universe 217: “Never”

Η τρίτη δουλειά των Universe 217 ήρθε ιδιαίτερα σύντομα μετά την δεύτερη τους, αν ειδικά σκεφτεί κανείς την αναμονή του ίδιου του δεύτερου album τους. Πράγμα ευχάριστο.

Οι Universe 217 είναι μια μπάντα που λειτουργεί άψογα στις συναυλίες της, είτε αυτές είναι για supporting σκοπούς είτε για headlining. Το “Never”, ο τρίτος τους δίσκος που μόλις κυκλοφόρησε είναι το καλύτερο χαρτί των Ελλήνων πειραματικών doomsters μέχρι και τούτη εδώ την στιγμή. Κάτι που σίγουρα θα φανεί χρήσιμο σε όσους αποζητούν δείγμα του τι θα μπορούσαν να δουν αν τους παρακολουθούσαν live.

Ο ιδιαίτερος ήχος που συντροφεύει κάθε βήμα τους είναι ανεβασμένος προς το εξυπνότερο, καλύτερο και πιο τεχνικό ίσως, πράγμα που εκδηλώνει την μοναδικότητα και την σημασία των οκτώ κομματιών του. Για άλλη μια φορά πρόκειται για μια συλλογή συνθέσεων που ντύνει έναν κόσμο ξέχωρο από τον αυτόν που γνωρίζουμε, μεταφέροντας μας στον νέο δικό του, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα που δεν πρέπει να εγκαταλειφτεί.

Οι καλύτερες στιγμές του album, το μικρότερης διάρκειας “Gravity” και το ομότιτλο – γνωστό και λατρεμένο για χρόνια – “Never”, είναι μονάχα ορισμένες εκδοχές του τι μπορεί αυτό το συγκρότημα να συμφέρει σήμερα. Μαζί με τα υπόλοιπα τραγούδια του, το τρίτο τους πόνημα αποδεικνύει γιατί η μουσική χρειάζεται τους Universe 217. Η δυναμική τους αποδεικνύει και την παραμονή τους.

571