SHAPED BY FATE: “I Fear The World Has Changed”

Πραγματική χαρά και ικανοποίηση. Η καινούργια δουλειά των Ουαλών Shaped By Fate με έκανε να αναπολήσω τα νιάτα μου και ένα χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπό μου όταν τελείωσε ο δίσκος. Δικαιολογημένος ο ντόρος που έχει γίνει με την συγκεκριμένη μπάντα. Και όταν κάτι επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση.

Πολλές μπάντες παίζουν metalcore και ο όρος έχει γενικευτεί τόσο πολύ που πλέον όταν ακούς ότι μία μπάντα παίζει metalcore δεν ξέρεις τι να περιμένεις. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με τον όρο metalcore όπως τον γνωρίσαμε στις αρχές/μέσα 90s, εξελιγμένο και ποτισμένο με όλα τα στοιχεία του σήμερα διατηρώντας όμως την αυθεντικότητα και την hardcore αισθητική στο έπακρο.

Πάρτε λίγο Earth Crisis, λίγο Hatebreed από τα παλιά, κάτι τις από Norma Jean βάλτε μια δόση από crossover και λίγο πιο oldschool hardcore και το αποτέλεσμα είναι η καταπληκτική καινούργια δουλειά των Shaped By Fate που φέρει τον τίτλο “I Fear The World Has Changed”. Και όλα αυτά ποτισμένα με μια μοντέρνα αισθητική που σε κανένα σημείο δεν αλλοιώνει την αυθεντικότητα και τον προσωπικό ήχο των Shaped By Fate.

Το ενδιαφέρον είναι ότι όσο περνάει η ώρα ανακαλύπτεις καινούργια πράγματα. Η μελωδικότητα συναντάει την καφρίλα και η πολυπλοκότητα την απλότητα έτσι ώστε να διατηρεί το ενδιαφέρον του ακροατή αμείωτο. Και όταν μιλάμε για hardcore θα πρέπει να μιλάμε για αμεσότητα και για σαφήνεια στην έκφραση ιδεών και συναισθημάτων. Και το “I Fear The World Has Changed” αποτυπώνει τα παραπάνω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Με λίγα λόγια, εξαιρετική δουλειά που θα αφήσει ικανοποιημένους του hardcore-άδες της παλιάς αλλά και της καινούργιας σχολής. Συνιστάται ανεπιφύλακτα.

451

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.