GENUS ORDINI DEI: “The Beginning”

ALBUM

Είδος : Symphonic Death Metal
Εταιρεία : Eclipse Records
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 8 Δεκεμβρίου 2023

Οι Genus Ordinis Dei αποτελούν μία Symphonic Death Metal μπάντα που δημιουργήθηκε στο Μιλάνο της Ιταλίας το 2009. Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους Full Length Album το 2013 με τίτλο “The Middle” και έκτοτε έχουν μόνο ανοδική πορεία. Έχουν κάνει support εμφανίσεις σε πολύ μεγάλα ονόματα όπως Dark Tranquillity, Suffocation, Jinjer, Arch Enemy και πολλούς ακόμα. Πλέον, βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Eclipse Records με την οποία κυκλοφόρησαν και το πιο πρόσφατο άλμπουμ τους “The Beginning”.

Το άλμπουμ ξεκινάει πολύ όμορφα με το “Aeternus”. Μελωδικό riff στην κιθάρα, το οποίο συνοδεύεται από απαλά κρουστά και στην συνέχεια μεταμορφώνεται σε ένα πανέμορφο μουσικό θέμα, που σε συνδυασμό με τα πολύ ωραία Death φωνητικά και το ιδιαίτερο pattern στα drums μας δείχνουν από την αρχή πως πρόκειται για μία μπάντα υψηλού μουσικού επιπέδου. Συνεχίζει με το ατμοσφαιρικό Genesis. Intro με χορωδιακές φωνές στο background, οι οποίες διατηρούνται στην συνέχεια του κομματιού προσθέτοντας μία επιπλέον πολύ όμορφη λεπτομέρεια. Όλο το άλμπουμ συνεχίζει στο ίδιο ύφος, γεγονός αρκετά θετικό καθώς δείχνει πως η μπάντα, παρότι είναι σχετικά λίγο καιρό στον χώρο σε σύγκριση με άλλες μπάντες, ξέρει ακριβώς τι ήχο θέλει να αντιπροσωπεύει. Αρκετά από τα κομμάτια θα μπορούσαμε να πούμε πως φέρνουν λίγο σε Gojira, κάτι το οποίο μπορεί να είναι καλό, καθώς σημαίνει πως η μπάντα βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο δεξιοτεχνικά, αλλά και κακό, μιας και οι ομοιότητες με μία τόσο γνωστή και μεγάλη μπάντα μπορεί να προκαλέσουν αρνητικά σχόλια.

Το “The Beginning”, κατά την γνώμη μου, αποτελεί έναν πάρα πολύ καλό δίσκο από μουσικής απόψεως αλλά και από την πλευρά της παραγωγής, η οποία ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη, εγχείρημα σχετικά δύσκολο σε αυτό το είδος. Σίγουρα το μέλλον είναι ευοίωνο για τους Ιταλούς και πιστεύω πως θα μας απασχολήσουν πολύ πιο ενεργά μέσα στα επόμενα χρόνια.

WEBSITE : https://www.genusordinisdei.com/
YOUTUBE : https://www.youtube.com/c/GenusOrdinisDei
INSTAGRAM : @genusordinisdei

445

Avatar photo
About Κυριάκος Κωνσταντίνου 28 Articles
Μυημένος στο metal απο μικρή ηλικία έχει καταλήξει σε μία πρόταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο : Dream Theater και τ'άντερα αλεξίπτωτο. Στον ελεύθερό του χρόνο (δηλαδή όταν δεν ακούει Dream Theater) σπουδάζει στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και ψάχνει πιο θα είναι το επόμενο live που θα πάει.