PSYCHO CHOKE: "Unraveling Chaos"

Τον τελευταίο καιρό με έχει απασχολήσει ιδιαίτερα η εταιρεία 7hard, καθώς έχει κυκλοφορήσει αρκετά καλούς δίσκους σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα και για μικρού βεληνεκούς δισκογραφική, αυτό είναι πραγματικά αξιοσημείωτο.

Με τη μουσική των Psycho Choke ήρθα σε επαφή πρώτη φορά σε κάποιο live σε γνωστό στέκι στην Αθήνα. Από την πρώτη στιγμή η άποψη μου ήταν θετική σε ότι αφορά τη μπάντα, και χαίρομαι που βρήκαν επιτέλους δισκογραφική στέγη (το ντεμπούτο τους, “Choke on This” του 2002 ήταν αυτοχρηματοδοτούμενο). Το “Unraveling Chaos” κινείται σε hardcore (ή και σε metalcore για μερικούς) μονοπάτια, με πλήρη συναίσθηση του μοντέρνου σκληρού ήχου και με αξιώσεις σε ότι αφορά τη σκηνή του εξωτερικού. Προσωπικά το στυλ των Psycho Choke μου θυμίζει κάτι σε Pro-Pain με Heaven Shall Burn μαζί, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπει το προσωπικό στοιχείο. Έχει ίσως καταντήσει σύνηθες το να επαινώ την ελληνική σκηνή, αλλά όταν έχω στα χέρια μου σωστές δουλειές, δε γίνεται να μην αναφερθώ στο γεγονός ότι η εν λόγω σκηνή ολοένα και ανεβαίνει. Διότι, κακά τα ψέματα, υπάρχει η λάθος νοοτροπία πως τα εγχώρια μουσικά προϊόντα δε συγκρίνονται με αυτά του εξωτερικού, και αυτό είναι λάθος. Τρανή απόδειξη οι Psycho Choke που είναι από όλες τις απόψεις επαγγελματίες. Στα οκτώ κομμάτια του δίσκου (συν ένα intro και ένα outro) ευχαριστήθηκα riffs και ιδέες, ενώ το groove feeling και η πυγμή που βγάζει το συγκρότημα μέσα από τις συνθέσεις της είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεται ένα τέτοιο είδος. Την παραγωγή στο “Unraveling Chaos” την έχει αναλάβει ο Jacob Hansen (Nightrage, Heaven Shall Burn, Volbeat), ενώ στο album κάνουν και guest εμφανίσεις οι Μάριος Ηλιόπουλος (Nightrage), Gus G. (Ozzy Osbourne, Firewind) και Olof Morck (Nightrage). Το εξώφυλλο επιμελήθηκε ο συνήθης ύποπτος Σπύρος “Seth” Αντωνίου (Septic Flesh, Paradise Lost, Moonspell, Exodus etc). Συμπερασματικά λοιπόν μιλάμε για ένα πάρα πολύ καλό album, με ενδιαφέρουσες συμμετοχές και άψογη παραγωγή. Το συστήνω με μεγάλη χαρά και ελπίζω η 7hard να συνεχίσει στον ίδιο καλό ρυθμό.


427

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.