Αmorphis

Αmorphis
Κυριακή 12 Απριλίου,
Klubi
, Turku, Φινλανδία

Είχα από καιρό κανονίσει ένα ταξίδι μέχρι τη Φινλανδία για διάφορους λόγους, ένας εκ των οποίων ήταν και η συγκεκριμένη συναυλία, δεδομένου ότι οι Amorphis είναι ένα από τα συγκροτήματα που μου αρέσουν πολύ.

Το πρώτο πράγμα που μου έκανε έκπληξη ήταν η ώρα πραγματοποίησης της συναυλίας αφού οι πόρτες άνοιξαν γύρω στις δέκα κάτι που για τα ελληνικά δεδομένα είναι αρκετά περίεργο.

Περίπου μια ώρα αργότερα εμφανίστηκαν οι Amorphis οι οποίοι είχαν πολύ καλό ήχο, αν και η ένταση του δεν ήταν αρκετά δυνατή. Για την επόμενη μιάμιση ώρα το συγκρότημα κατέλαβε τη σκηνή παίζοντας κομμάτια από σχεδόν όλους τους δίσκους του, ανάμεσα στα οποία ήταν και τα: Alone, Divinity, Her Alone, The Way, House Of Sleep, Silver Bride (το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο τους), On Rich And Poor ενώ η συναυλία έκλεισε με το Black Winter Day.Το συγκρότημα βρίσκονταν σε φόρμα με πάρα πολλά κέφια με αποτέλεσμα να δώσει μια καταπληκτική συναυλία. Το δεύτερο πράγμα που μου προξένησε έκπληξη ήταν οι αντιδράσεις του κοινού, οι οποίες στην πλειοψηφία τους ήταν το λιγότερο υποτονικές. Οι περισσότεροι πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της συναυλίας σχεδόν ακίνητοι.Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είμαστε οι μόνοι που έδειχναν ότι πέρναγαν καλά, κερδίζοντας με αυτόν τον τρόπο αρκετά “περίεργα” βλέμματα από αυτούς που κάθονταν γύρω μας. Είχα πληροφορηθεί ότι οι Φινλανδοί είναι κλειστοί άνθρωποι και δεν τους αρέσει να εκδηλώνονται, αλλά αυτό που έζησα δεν το περίμενα.Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία απολαύσει τους Amorphis ζωντανά, δεδομένου ότι στα πλαίσια της περιοδείας για το νέο τους δίσκο θα περάσουν από τα μέρη μας τον ερχόμενο χειμώνα και πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 31 Οκτωβρίου θα εμφανισθούν στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 1 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Καρβούνης Δημήτρης

445