BONGRIPPER: “Miserable”

Οι εισαγωγές φαντάζουν παράταιρες στην προκειμένη περίπτωση…

Τους Bongripper, είτε τους ξέρεις (και τους αγαπάς), είτε όχι!

Το κουαρτέτο από την Αμερική εξαπολύει τον sludge/ doom οδοστρωτήρα “Miserable” και οι φίλοι της μπάντας έχουν κάθε λόγο να τρίβουν τα χέρια τους.

Το νέο πόνημα των Bongripper συνδυάζεται απόλυτα με τη συννεφιά των τελευταίων ημερών και η κάθε ακρόασή του σε πάει μέχρι τον Άδη και πάλι πίσω. Αργόσυρτο όσο πρέπει και (ως συνήθως) ογκώδες όσο δεν πάει, ντυμένο ίσως με το καλύτερο και πιο ταιριαστό artwork που έχει παρουσιάσει μέχρι σήμερα το σχήμα (το οποίο στα μάτια μου φέρνει κάτι από “παλαιούς” του Lovecraft).

Ατμοσφαιρικό, βαλτώδες και παντελώς σκοτεινό, το “Miserable” μέσα από τρεις συνθέσεις (συνολικής διάρκειας πάνω από 60 λεπτά) κατασπαράζει τον ακροατή και του δείχνει πως στο εν λόγω ιδίωμα μπορείς, χωρίς καν να βγάλεις κιχ, να αποδώσεις την ένταση και το νόημα που άλλοι δε μπορούν ούτε μέσα από 3 σελίδες γεμάτο στίχους.

Οι Bongripper για μια ακόμη φορά φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, με το “Miserable” δικαίως να αποτελεί το soundtrack του πιο σκοτεινού εφιάλτη μας…

403

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.