SORROWFUL ANGELS: “Omens” promo EP

Οι Sorrowful Angels είναι άλλη μια εγχώρια μπάντα, που μετά από αντίξοες συνθήκες, αλλαγές και απραξία χρόνων, μπαίνει στη διαδικασία να ολοκληρώσει το δεύτερο άλμπουμ της, με τίτλο “Omens”! 

Χωρίς να έχω τη πλήρη δουλειά τους στα χέρια μου και γνωρίζοντας ότι χρέη τραγουδιστή έχει πλέον αναλάβει ο κιθαρίστας της μπάντας Διονύσης Χριστοδουλάτος, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο αντικειμενικός μπορώ ιδιαίτερα όταν “βλέπω” πως η μπάντα προσπαθεί ν’ αποδείξει την αξία της σε ένα κοινό αρκετά μακριά από αυτό πραγματεύεται η ίδια και που γενικά θα ονομάζαμε Gothic rock/metal.

Οι δυο διασκευές σε “Apoptygma Berzerk” (Mourn) και “Code 64” (Deviant)  ήταν επιτυχημένες, αφού τους χάρισαν τη δυναμικότητα που τους έλειπε στο πρωτότυπο! Τα δυο δικά τους κομμάτια “Mistress of Desire” και “Unspeakable Cult” τα βρήκα εξαιρετικά αξιόλογα, αν και δεν απέφυγα τις έμμεσες ή έστω άμεσες συγκρίσεις με Sisters of Mercy και Paradise Lost αντίστοιχα!

Επίσης δε λέω, η προσπάθεια του Διονύση είναι πολύ καλή και η φωνή του στην πιο μπάσα (gothic) μορφή της είναι οκ, αλλά γενικά θέλει δουλίτσα. Σε γενικές γραμμές πιστεύω ότι και ο full length δίσκος τους θα είναι άνω του μετρίου, αλλά αν κατά τη γνώμη μου γίνουν πιο σκοτεινοί ή πιο heavy και μελαγχολικοί και δουλέψουν λίγο, είτε το ένα είτε το άλλο, θα έχουμε να κάνουμε με μια μοναδική και σούπερ στο είδος της Ελληνική μπάντα!

384