HARTMANN: “Balance”

Η περίπτωση των HARTMANN είναι μία από αυτές που συνήθως ένας αδικημένος μουσικός αποφασίζει  για να κάνει την καλύτερη διαφήμιση στο όνομα του να βαπτίσει μία μπάντα με το επίθετο του και παράλληλα το προβάλλει ιδιαίτερα για να μην έχει νομικά μπλεξίματα με δικαιώματα και εταιρείες.

Ο πολυτάλαντος Oliver Hartmann (κιθαρίστας, τραγουδιστής, παραγωγός και συνθέτης) με σημαντική προϋπηρεσία στους ΑΤ VANCE αλλά και με συμμετοχές στους AVANTASIA, AINA, GENIOUS,HAMERFALL, EDGUY, HELOWEEN κυκλοφορεί το  “Balance” που είναι η τέταρτη δουλειά των Hartmann και περιλαμβάνει μία σειρά από σφιχτοδεμένες συνθέσεις με άψογη ενορχηστρωτική δομή, παντρεμένες με καλοδουλεμένες αμερικάνικες μελωδίες.

Τα φωνητικά και οι ερμηνείες είναι το δυνατό χαρτί του δίσκου που θυμίζουν σε  μερικά σημεία τον θρυλικό R.J.Dio (“Save Me”, “Fall from Grace”) και θα ικανοποιήσουν το σύνολο των οπαδών της μπάντας ενώ όλα τα τραγούδια ακούγονται αρκετά ευχάριστα χωρίς βέβαια να συγκλονίζουν αλλά απλά δημιουργούν μία όμορφη melodic hard rock ατμόσφαιρα. Εκτός από τα  εμπνευσμένα “You are the One” και  “Fool for You” υπάρχουν και οι ήρεμες στιγμές (“From a Star”, “Time to Face The Truth”) και οι mid tempo ρυθμοί (“Dance on the Wire”). Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη του άλμπουμ είναι η διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού “Shout” των pop αστέρων της δεκαετίας του ‘80,  Tears for Fears. Την μίξη του “Balance” έχει αναλάβει ο Sascha Paeth (Epica, Kamelot, Avantasia, Edguy) και η Avenue of Allies στηρίζει με το παραπάνω την τέταρτη προσπάθεια των Hartmann.

523