VAMPIRE: “Rex”

ALBUM

Είδος: Death/Thrash Metal
Δισκογραφική: Century Media
Ημ. Κυκλοφορίας: 19 Ιουνίου 2020

Τρίτο δισκογραφικό χτύπημα για τα βαμπίρια από το Gothenburg, με το “Rex” να αποτελεί τον πιο κατασταλαγμένο και ίσως καλύτερο δίσκο στην μέχρι τώρα πορεία τους. Μια πορεία που ξεκίνησε το 2011 με το ομότιτλο demo, το οποίο αποθέωσε ο Fenriz των Darκthrone και έδωσε τη δυνατότητα στου Σουηδούς να υπογράψουν με τη Century Media.

Η μουσική των Vampire συνεχίζει να έχει επιρροές από συγκροτήματα όπως Mercyful Fate, Slayer, Dissection, Possessed και παντού μπορείς να διακρίνεις το ψύχος των Celtic Frost, με το old school στοιχείο να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ήχου τους. Σε σχέση με τον προηγούμενο album τους, το “With Primeval Force”, το “Rex” είναι πιο ατμοσφαιρικό, έχει λιγότερες δόσεις death και περισσότερες 80s heavy metal. O frontman της μπάντας και τραγουδιστής της, Hand of Doom σε γραπώνει από το λαιμό με τα ανίερα φωνητικά του και σαν άλλος Βιργίλιος σε οδηγεί στην κόλαση των Vampire. Εξίσου εντυπωσιακοί είναι οι κιθαρίστες Black String και Sepulchral Condor οι οποίοι δεν σταματάνε να εξαπολύουν μανιακά riffs και όπου χρειάζεται πετάνε και κανένα thrash solo για να γίνεται ακόμα πιο πολύ χαμός. Ούτε το rhythm section πάει πίσω με τον Abysmal Condor στα τύμπανα να κατεδαφίζει και τον Command να ισοπεδώνει τα πάντα στο πέρασμα τους.

Ο ήχος του “Rex” είναι τελείως ωμός όπως μας έχουν συνηθίσει οι Σουηδοί και άκρως λειτουργικός και η όλη ατμόσφαιρα του δίσκου αποπνέει την απαραίτητη μοχθηρία. Το album κυλάει αβίαστα και όλα τα τραγούδια είναι άνω του μετρίου. Ειδικά στο δεύτερο μισό του album το ένα κομμάτι είναι καλύτερο από το άλλο με τα δύο τελευταία τραγούδια “Anima” και “Melek-Taus” να είναι και τα πιο δυνατά. Στιχουργικά οι Vampire εμπνέονται από θέματα όπως η ανθρώπινη ματαιοδοξία, από ποιήματα των Robert Graves και της Emily Dickinson, μέχρι και για ιστορία μιλάνε, όπως η πτώση της Σουηδικής αυτοκρατορίας στο ομότιτλο τραγούδι. Στο όλο πακέτο πρέπει να προσθέσω και το φοβερό εξώφυλλο που απεικονίζει τον Θεριστή και αντανακλά το σκοτάδι και την ενέργεια που βγάζει το album.

Εντυπωσιακός δίσκος από τους Σουηδούς που με το “Rex” κάνουν το βήμα παραπάνω και διεκδικούν με αξιώσεις την πρωτοκαθεδρία στο χώρο. Απολαύστε με δική σας ευθύνη…

Facebook: https://www.facebook.com/vampiretheband/

1048

Avatar photo
About Πελοπίδας Χελάς 285 Articles
Γεννημένος τη δεκαετία του 80 έφαγε την πετριά με την σκληρή μουσική όταν στη τρυφερή ηλικία των 10, ένας συμμαθητής του από το σχολείο του έγραψε δυο κασέτες που του άλλαξαν όλη τη ζωή. Στη μια κασέτα ήταν γραμμένο το “The Number of the Beast ” και στην άλλη το “Master of Reality ”. Έκτοτε, η μουσική μπήκε για τα καλά στη ζωή του και μπορεί να έχουν περάσει 30 χρόνια, αλλά η καψούρα του για το metal παραμένει αμείωτη. Επίσης λατρεύει το διάβασμα, παίζει μανιωδώς video games και δεν λέει ποτέ όχι για κανα μονάκι σε κάποιο γήπεδο μπάσκετ.