DEATH: "Individual Thought Patterns"

Για τους Death, αν αναφέρω πόσο έχουν επηρεάσει τη μουσική σκηνή και για το πόσο ο ίδιος ο Chuck Schuldiner έχει αφήσει το σημάδι του σε χιλιάδες οπαδούς και μουσικούς σε ολόκληρο το πλανήτη, σίγουρα δε θα πρωτοτυπήσω, ούτε θα πω κάτι νέο!

Οπότε άτοπος επίσης, και ο σχολιασμός για την αξία του κάθε δίσκου τους ξεχωριστά, ή στη περίπτωση του “Individual Thought Patterns” ο οποιοσδήποτε διθύραμβος σωστά; Ας αναφέρω μόνο ότι στην επανακυκλοφορία της Relapse Records, περιέχει άλλα δυο cd, το με ένα Live της μπάντας στη Γερμανία το 1993 και το άλλο με σπάνια riff tracks του Chuck, από το προσωπικό του αρχείο!

Αν και η παρούσα κυκλοφορία, “παίζει” να ενθουσιάσει τους οπαδούς της μπάντας, εμένα μου αφήνει μια γλυκόπικρη γεύση, μιας και το όλο εγχείρημα σπιλώνει τη μνήμη του Chuck κατά τη ταπεινή μου γνώμη!

Οι μετά θάνατον κυκλοφορίες με extra και άλλα καλούδια ξεθαμμένα από μπαούλα, με σκοπό καθαρά το κέρδος, δε μ’ αφορούν! Η κυκλοφορία απευθύνεται μόνο στους συλλέκτες που θέλουν να τα έχουν όλα!

Μιχάλης Κανακουσάκης

415