ASCENDED DEAD: “Abhorrent Manifestation”

Ξεκαθαρίζω από την αρχή ότι μάλλον δεν είμαι το κατάλληλο άτομο για να κάνει κριτική αυτό το άλμπουμ.

Η σχέση μου με αρκετά μονοπάτια του death metal είναι αρκετά καλή, αλλά δυστυχώς οι Ascended Dead δεν ανήκουν σε αυτά τα μονοπάτια, ανήκουν σε μια από τις κλίκες που προσωπικά αποφεύγω, την, εξ Αμερικής κυρίως, συνομοταξία “παίζω γρήγορα και χώνω τέρμα μπροστά τα ντραμς”.

Διευκρινίζω ότι εννοείται πως ένας καλός τυμπανιστής είναι αναγκαίος για τα περισσότερα είδη σκληρής μουσικής, κι εννοείται πως δεν με χαλάει ο ντράμερ να παίζει παπάδες και να διαλύει τα πάντα, αλλά θέλω να υπάρχει μια ισορροπία κι αυτή ο ομοβροντία να συνοδεύεται από την υπόλοιπη μπάντα, όπως κάνουν εξαιρετικά μπάντες από τους Cryptopsy μέχρι τους Misery Index.

Στο “Abhorrent Manifestation” αυτό που ακούω δυστυχώς μοιάζει περισσότερο με κοινότυπο αλλά συμπαθητικό old school αμερικάνικο death metal των 90s με ωραία φωνητικά και από πάνω “τεχνικός ντράμερ με ειδικότητα στα blast beat ψάχνει άτομα για αλληλογραφία” να καλύπτει τα υπόλοιπα.

Είπαμε, μπορεί να λέω μαλακίες, ξέρω σίγουρα ότι υπάρχουν άτομα που εκστασιάζονται με αυτόν τον ήχο και δεν ακούνε κάτι αν δεν πιάνει από κάποια bpm και πάνω, οπότε αν κάποιος ανήκει σε αυτή την κατηγορία ας με αγνοήσει και ας δοκιμάσει το ντεμπούτο των Αμερικάνων, έχω την εντύπωση όμως πως οι περισσότεροι death metal οπαδοί πλέον έχουν πιο αυστηρά κριτήρια.

456

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.