WOVEN MAN: “Revelry (In Our Arms)”

Ο πειραματισμός στο heavy metal, είτε θα σε βοηθήσει ηχητικά να βρεις αυτόν τον ήχο που ψάχνεις, είτε θα σε ρίξει στη λήθη του χρόνου.

Οι Woven Man, φαίνεται ότι συνδυάζοντας διάφορους ήχους, κατάφεραν να βρουν κάτι πρωτότυπο γι’ αυτούς και να το αποτυπώσουν στο νέο τους album “Revelry (In Our Arms)”.

Οι Woven Man, συνδυάζοντας alternative/sludge ήχο με heavy/stoner rock στοιχεία, έχουν καταφέρει να ακούγονται σαν κάτι νέο, φρέσκο, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Το “Revelry (In Our Arms)”, είναι το πρώτο mini album του group, που ήρθε για να φέρει μία φρέσκια ηχητική ιδέα στο χώρο του metal. Αποτελείται από 5 κομμάτια, το καθένα διαφορετικό από το άλλο, μα συνάμα δείχνουν να είναι αλληλένδετα σαν μία ιστορία. Η ιστορία που κρύβεται πίσω από το νέο δίσκο, έχει να κάνει με την ταινία τρόμου “The Wicker Man”, απ’ όπου έχουν εμπνευστεί οι Woven Man.

Το εναρκτήριο κομμάτι, είναι και το πιο alternative του δίσκου. Το “Calling Down The Leaves”, ξεκινά με μία πρωτότυπη εισαγωγή από πάντσο, αλλά στη συνέχεια μετατρέπεται σε ένα alternative τραγούδι, με εξαιρετικό “μακρύ” solo, κάτι που δε συνηθίζεται στο είδος. Το “I Am Mountain”, με το heavy/stoner riff του, έρχεται να ταράξει τα ηχητικά “νερά” που πλέει η μπάντα. 

Τα επόμενα δύο κομμάτια, είναι κάτι σαν φόρος τιμής στους πρωτοπόρους του είδους, Pantera. Τα “With Willow” και “Makers Mark”, με το Panter-ικό ύφος τους και με κάποια sludge στοιχεία, γίνονται αυτόματα και τα πιο αγαπημένα του album. Εξαιρετικές συνθέσεις, καταιγιστικά riffs και φωνητικά αλά Phil Anselmo, δημιουργούν ένα αξιόλογο concept τραγουδιών. Το “Of Land And Sky”, με τα πιο brutal φωνητικά, συμπληρώνει την πεντάδα διαφορετικων ήχων του δίσκου.

Οι Woven Man, καταφέρνουν να μας εκπλήξουν ευχάριστα με αυτές τις 5 διαφορετικές ηχητικές αποκαλύψεις! Ένα album, που αξίζει την προσοχή μας και ιδιαίτερα σε αυτούς που αρέσκονται στον πειραματισμό και τη διαφορετικότητα του ήχου. Θα ήθελα να τους δω, και σε ένα πιο ολοκληρωμένο album, για πιο ασφαλή συμπεράσματα.

https://www.facebook.com/wovenisms/

595

Avatar photo
About Άγγελος Χόντζιας 375 Articles
Γεννημένος τη χρυσή δεκαετία της rock και metal μουσικής, δε θα μπορούσε να μην τον συνεπάρει το ‘’κλαψούρισμα" της ηλεκτρικής κιθάρας. Αρχικά με το ελληνόφωνο rock και έπειτα με το heavy metal. Ακόμη ηχεί στα αυτιά του η βροχή και οι εκκωφαντικές καμπάνες του ‘’Black Sabbath" από τις οποίες μυήθηκε σε αυτή τη μουσική. Λάτρης του κλασικού heavy/power/epic metal και του βασιλιά των σπορ, όπου υπήρξε και υπηρέτης στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η μακρόχρονη ενασχόληση με το heavy metal του έδωσε τη δυνατότητα να γίνει μέλος του Rockway.gr και να μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του για τη μουσική που μας ενώνει.