VREID: “Welcome Farewell”

Δικαιολογημένο το ενδιαφέρον και η περιέργεια για πακέτο ακροάσεων που θα κρατήσει τα ηχεία ζεστά για ώρες με το νέο album των Vreid. Μετά τα όσα έχουν παρουσιάσει, συνεχίζουν και μας εκπλήσσουν ευχάριστα.

Αυτή τη φορά η έκπληξη δημιουργείται με κάθε νότα αυτού του κιθαριστικού δίσκου. Όπως δηλαδή γίνεται ξεκάθαρο, το “Welcome Farewell” στηρίζει πολύ το ύφος του στα riffs, τα οποία είναι από heavy μέχρι και progressive death, αλλά και τα solos.

Στα οκτώ κομμάτια του δίσκου, οι Vreid δεν επικεντρώνονται στο black metal αλλά ψάχνουν το τι παραπάνω μπορούν να κάνουν με αυτό. Για άλλη μια φορά υπάρχουν οι thrash και οι heavy metal στιγμές, παραπάνω από προηγούμενες δουλειές τους, και συνδυάζονται με το black στοιχείο με έναν τρόπο μοντέρνο χωρίς αυτό να ήταν αυτοσκοπός.

Το “Welcome Farewell” ακούγεται πιο εύκολα από το κάθε ένα LP που κυκλοφόρησε το Νορβηγικό συγκρότημα μέχρι σήμερα. Μάλιστα, τα πιο ατμοσφαιρικά σημεία του, και τα πιο ήρεμα, είναι ένα βήμα μπροστά για τους Vreid κι αυτό ίσως κάνει το έκτο πόνημα τους αγαπημένο για νεότερους σ’ αυτούς ακροατές.

587