SULFERON: “Here Be Demons”

Άλλο ένα side project του Μέμου Βλάχου ο οποίος μετά τους Helgast με τους οποίους κυκλοφόρησε το “Constellation”, επανέρχεται με τους Sulferon σε διαφορετικό μήκος κύματος αυτή τη φορά.

Με τη συνοδεία στα φωνητικά του Ιthonas, οι Sulferon αυτή τη φορά κινούνται προς το χώρο του παλιακού black metal του πρώτου μισού της ’90s δεκαετίας. Βασικά στοιχεία του album είναι το λυσσαλέο blast beat και η αρκετά ιδιόρρυθμη κιθαριστική δουλειά (με ακουστικές παρεμβολές όπως για παράδειγμα στο “Antichristian Spearhead Abomination”) που διαχωρίζει εν μέρει το ύφος των Sulferon από τα κλισέ του είδους.

Το “Here Be Demons” αναδεικνύει το πνεύμα εκείνων των ημερών, ακούγεται σκοτεινό, ταγμένο στις πατρογονικές black metal διδαχές, γρήγορο και αισθητικώς τραχύ. Σιδηροδρομικό riffing, καλές μπασογραμμές και δαιμονισμένο φωνητικό υπόβαθρο σε γρήγορες ταχύτητες στην συντριπτική πλειοψηφία του υλικού.

Αρκετά καλό το “Necroheretic Miasma” που παραπέμπει στους Ulver του debut τους, το μελωδικό “Crest Of Valour” το οποίο μου έφερε στο νου τους Cradle Of Filth επίσης της πρώτης περιόδου τους και το πολύ καλό επικό “I Am He Who Is” το οποίο θα έλεγα ότι είναι η πιο τεχνική στιγμή του album. Επίσης κάτι που γίνεται αισθητό είναι και οι εμφανείς διαφορές στην παραγωγή, κάτι που δείχνει ότι τα κομμάτια δημιουργήθηκαν σταδιακά και δεν το αναφέρω σαν αρνητικό στοιχείο αλλά σαν κάτι υπαρκτό στη ροή του album, τεχνικό θέμα που δεν καθορίζει το συνθετικό προϊόν του “Here Be Demons”.

Αρκετά καλοπαιγμένη προσπάθεια που οι φίλοι του μονολιθικού, “true” σκανδιναβικού black metal καθώς και όσοι είναι ταγμένοι στο underground θα το συμπαθήσουν. Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο αλλά από την άλλη τέτοιες χωροχρονικές απόπειρες όλο και σπανίζουν πλέον σε έναν πλήρως χωμένο στην τεχνολογία metal κόσμο. Όσοι “πιστοί” προσέλθετε.

https://www.facebook.com/havocinvocatum/

592

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1172 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.