MORA PROKAZA: “By Chance”

ALBUM

Είδος: Extreme Avant Garde Metal/ New School Black Metal
Δισκογραφική: Season of Mist
Ημ. Κυκλοφορίας: 3 Ιουλίου 2020

Όπλα, κόκα και Black Metal!

Αν σου αρέσουν οι Shining και κρυφά ακούς Gucci Mane, τώρα μπορείς να βάλεις το νέο album των Mora Prokaza στη διαπασών και να μην ντρέπεσαι πως θα σε αποκαλέσουν κάγκουρα!

Οι δυο Λευκορώσοι καβλάντηδες, Farmakon και Hatestorm αποφάσισαν πως πρέπει να κάνουν κάτι για να μας μπουν στο μάτι και ενδεχομένως, να πάνε λίγο παρακάτω τη μουσική συνδυάζοντας δυο φαινομενικά, άσχετα μεταξύ τους είδη. Από το black metal κρατούν τα ακραία φωνητικά (Donald Duck ποικιλίας) και τη σκοτεινή ατμόσφαιρα (συν κάτι κιθάρες και τύμπανα), μπλέκοντας τα με ρυθμούς και στιχουργική ροή new school trap επιρροής.

Το αποτέλεσμα είναι ό,τι πιο περίεργο έχω ακούσει την τελευταία δεκαετία και ενώ περίμενα να γελάσω με την καρδιά μου, πιάνω τον εαυτό μου να συνηθίζει το παράδοξο στιλ των Mora Prokaza και να τους δίνω τελικά ένα ηρωϊκό thumbs up.

Δυνατή παραγωγή που δίνει νόημα στα subwoofers, καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που θα αναγκάσει του κατά τόπους ψευτογκάνγκστας να κρυφτούν μην τους πάρει (κυριολεκτικά) ο διάολος και το μέλλον του black metal φαντάζει πλέον μετέωρο και αβέβαιο.

Η έκπληξη που μου προκαλεί αυτό το δύσκολο εγχείρημα, διαλύεται όσο περνά η ώρα και παραδέχομαι την ύπαρξη γερών γεννητικών οργάνων μέσα στα παντελόνια των Λευκορώσων, οι οποίοι θα συναντήσουν σύντομα το ανάθεμα των οπισθοδρομικών μπλακμεταλάδων, αλλά έτσι θα μείνουν στην ιστορία.

Δεν ξέρω τι θα φέρει η επόμενη ημέρα, αλλά μόνο με πειράματα μπορεί η τέχνη να πάει μπροστά. Ακόμα και αν δεν μπορώ να είμαι σίγουρος αν το “By Chance” μου αρέσει, η καρδιά μου αφού διασκέδασε, μόνο να υπερασπιστεί την ανάγκη των Mora Prokaza για κάτι καινούργιο, μπορεί.

Αν είσαι κολλημένος ακόμη στο “Transilvanian Hunger”, άστο μάγκα, θα κάψεις εγκέφαλο και δεν πρόκειται ποτέ να αντιληφθείς τι προσπαθούν να κάνουν οι δυο τύποι. Μπορώ να πω μονάχα, πως οι MP παρόλη την παραδοξότητα του “By Chance”, καταφέρνουν να κρατήσουν τα στοιχεία που όρισαν την ακρότητα του black metal, με κιθάρες να σου ξύνουν τα αυτιά και τύμπανα σκληρά που δεν είναι κολλημένα στην μονοτονία του blast beat.

Τώρα είναι στο χέρι σας, να αποφασίσετε αν εγώ τόσην ώρα σας τρολάρω ή τα γράφω όλα σοβαρά!

Ανάποδους σταυρούς φορώ…α…
Πεντάλφες χαραγμένες παντού…α…
Γκάνια δεν έχω ανάγκη εγώ…α…
Είμαι του Λούσιφερ γιος…α…

Official Site: www.moraprokaza.com
Facebook: www.facebook.com/moraprokaza
Instagram: www.instagram.com/moraprokaza
Bandcamp: www.moraprokaza.bandcamp.com
Spotify: https://open.spotify.com/artist/0MEA7vXGA6H24w34SY5LHI

605

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2113 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.