FALLEN UTOPIA: "Disequilibrium"

Λοιπόν, πρέπει όλοι μας να προσέχουμε τον τρόπο με τον οποίο αυτοπλασαρόμαστε.

Aν αυτοδιαφημιστώ ως ο Λάβκραφτ των μουσικών media, δεν θα γελάνε και τα ψυγεία του φούρνου της γειτονιάς. Δεν θα με μουτζώσουν μέχρι και οι τυροπιτιέρες;

Ε, τότε κύριοι Fallen Utopia, δεν μπορείτε να αναφέρετε στο δελτίο τύπου που συνοδεύει την παρθενική σας ολοκληρωμένη δουλειά, “Disequilibrium”, πως παίζεται μοντέρνο death metal. Διότι αγαπητοί, πατώντας play στην κατά τα άλλα τίμια προσπάθεια σας, ακούω έναν συνδυασμό Obituary, Six Feet Under και At The Gates, δηλαδή μια μελωδιοποίηση του πάρτα-στα-μούτρα αμερικάνικου death metal. Και αυτό δεν είναι μοντέρνο! Ήταν στα 90s. Άντε και λίγο στις αρχές του 21ου αιώνα.

Οπότε, rephrase and come back! 

Οι Αυστριακοί Fallen Utopia κρατάνε την παράδοση του δυνατού και ακραίου death metal, αλλά θέλουν να το παίξουν και λίγο Σουηδοί, ενώ πετάνε και κάποια μπλακμεταλάδικα blast beats, έτσι για την ποικιλία. Τα φωνητικά είναι μια πρόσμιξη Barnes (Six Feet Under)-Lindstrom (At the Gates) και η παραγωγή στηρίζεται σε σημερινά δεδομένα, που ίσως είναι το μοντέρνο της υπόθεσης.

Η παρηκμασμένη ουτοπία φαντάζει ιδανικό θέρετρο για τους υπερπαραδοσιακούς ντεθμέταλους, που έχουν πολύ χρόνο στη διάθεση τους, οπότε ας ακούσουν και αυτό. Οι υπόλοιποι ας αλλάξουμε σελίδα, περιμένοντας οι Fallen Utopia να βρουν τον δικό τους χαρακτήρα και θα μας τραβήξουν την προσοχή χωρίς αποπροσανατολιστικά δελτία τύπου.

Highlights: “Mind Cage”, “Coma”, “The Rider’s Tale”

https://www.facebook.com/fallenutopia/

458

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.