CRAZY LIXX: “Ruff Justice”

Οι εκ Σουηδίας glam rockers επιστρέφουν με νέο full length, το πέμπτο μέσα σε 15 χρόνια κι αποδεικνύουν το γιατί αποτελούν εγγύηση στο ιδίωμα.

Με το που πατήσεις το play, σε αρπάζει το ανθεμικό “Wild Child” και σου φοράει με το ζόρι σχισμένο τζιν, δερμάτινο μπουφάν, μπαντάνα κι άμα λάχει, σου τρυπάει τα αυτιά και τις θηλές. Περμανάντ αναλαμβάνει να σου κάνει το αμέσως επόμενο, “XIII”, ούτως ώστε να ολοκληρωθεί το look.

Τα πρώτα μέλια σκάνε στο “Walk the Wire”, με το “Shot a Needle of Love” να έχει πιο uptempo διαθέσεις, ενώ το “Killer” αφήνει κατά μέρος τις αγάπες και τα λουλούδια. Η αλήτικη πλευρά της μπάντας εμφανίζεται στο “Hunter of the Heart”, με το “Snakes in Paradise” να ξεδιπλώνει την πιο ζουζουνιάρική της και το “If It’s Love” να σε ρίχνει απευθείας στον κουβά με τα ροδοπέταλα, κάνοντάς σε να χορέψεις blues με την κοπέλα σου (ή και του διπλανού σου).

“Kiss of Judas” για τη συνέχεια κι ασχέτως αν ο Ιούδας φιλούσε υπέροχα, το άσμα περνάει λίγο στο ντούκου. Ο επίλογος όμως γράφεται με glitter και πυροτεχνήματα, με το ξεσηκωτικό “Live Before I Die” να κλείνει εξαιρετικά ένα δίσκο που αν είχε κυκλοφορήσει πριν 30 χρόνια, θα βρισκόταν στις λίστες με τα καλύτερα της χρονιάς.

Τι είναι εν τέλει το “Ruff Justice”; Ένα μικρό ‘80s διαμαντάκι που διαθέτει όλα (μα όλα) τα στοιχεία που χρειάζεται ο μέσος οπαδός της glam σκηνής και δικαιολογεί πλήρως το όνομα που έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια οι Crazy Lixx, κάνοντας περήφανους τους πνευματικούς τους μουσικούς πατέρες, Motley Crue.

647

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.