ABLAZE MY SORROW: “Among Ashes and Monoliths”

ALBUM

Είδος: Melodic Death Metal
Εταιρία: Black Lion Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 12 Φεβρουαρίου 2021

Οι Ablaze My Sorrow είναι μια μπάντα από τη Σουηδία που δημιουργήθηκε το 1993 ακριβώς στη “έκρηξη” του melodeath και έκανε την εμφάνισή της με ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο, “If Emotions Still Burn” (1996), το οποίο είχα την τύχη να αγοράσω λίγους μήνες πριν από την κυκλοφορία του 2ου άλμπουμ τους “The Plague”(1998) και τα οποία με απλά λόγια τα “έλιωσα” στο άκουσμα. Το 2002 έχοντάς τους στο ραντάρ μου, κυκλοφορούν το “Anger, Hate and Fury” και θυμάμαι την πρώτη ακρόαση σαν τώρα, απίθανη εμπειρία! Όσο μπροστά για την εποχή του το ντεμπούτο, άλλο τόσο μπροστά η εξέλιξή τους σα συγκρότημα με την τρίτη δισκογραφική τους εμφάνιση. Με τέτοιου είδους εξαιρετική επίδοση, γινόταν αντιληπτό ότι επόμενη μουσική τους πράξη θα ήταν το απόλυτο μουσικό στοίχημα για την κορυφή, και τελικά διαλύονται!!! Το 2009 κυκλοφορούν το “The Suicide Note” το οποίο περιέχει δύο φανταστικά κομμάτια και τα οποία αν εξαιρέσεις τη μουσική παραγωγή, ακούγονται σαν b-side του “Anger, Hate and Fury”, και “σιωπούν” για άλλα εφτά χρόνια. Το 2016 κυκλοφορούν το “Black”, το οποίο “σπέρνει”! Αν και θα παραδεχθώ ότι το υποτίμησα όταν είχε κυκλοφορήσει. Και επιτέλους, μετά από πέντε χρόνια δισκογραφικής απραξίας μας φέρνουν το 5ο δισκογραφικό τους δημιούργημα.

Ο ενθουσιασμός μου ήταν ανυπόφορος, που είχα την ευκαιρία να ακούσω το “Among Ashes and Monoliths” αρκετές μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία. Η μόνη διαφορά στο line up της μπάντας είναι η αντικατάσταση του Kristian Lönnsjö από τον Jonas Udd στα φωνητικά.

Οι προσδοκίες μου ήταν τεράστιες και μετά από δεκάδες ακροάσεις, η εντύπωσή μου αν και αρχικά ανάμεικτη, κατέληξε σε ενθουσιώδη. Το άλμπουμ είναι δυναμίτης, με μόνο προσωπικό μου παράπονο τα φωνητικά, καθώς η χροιά του Kristian ηχούσε πιο ευχάριστα στα αυτιά μου. Το θεωρώ ένα “τσακ” πιο κάτω από το ”Black” ως προς το συνολικό αποτέλεσμα, αλλά έχει κομματάρες όπως τα “At the Graves of Giants”, “The Cavernous Deep”, το “Frihet Framför Feghet” και το catchy “Black waters”. Ο χρόνος είναι πάντα σύμμαχός μας να βγάζουμε πιο ασφαλή συμπεράσματα, αλλά η αίσθησή μου είναι ότι το “Among Ashes and Monoliths” είναι εξαιρετικό και συνεχίζει τη δυναστεία των ποιοτικών, συνθετικά, κυκλοφοριών των Ablaze My Sorrow, το οποίο είναι φοβερό επίτευγμα.

Facebook: https://www.facebook.com/ablazemysorrowswe
Instagram: https://www.instagram.com/ablazemysorrow_official

581

Avatar photo
About Γεώργιος Παντατοσάκης 16 Articles
Η μουσική είναι το καταφύγιο μου, η κιθάρα είναι η ερωμένη μου και οι stand my ground το πάθος μου