Firewind, Scar of the Sun, Bare Infinity (14/01/12) FUZZ CLUB

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία αρκετών ατόμων κάμποση ώρα πριν το άνοιγμα των θυρών του Fuzz. Ακόμα πιο εντυπωσιακή ήταν η ηλικιακή κατανομή του κοινού μέσα στον χώρο. Όσο πιο κοντά στη σκηνή πήγαινες, τόσο μικρότερες ηλικίες θα συναντούσες μέχρι που θα έφτανες και σε παιδιά που μόλις ξεκίνησαν το γυμνάσιο. Ωραία θα πει κανείς, οι Firewind είναι για όλες τις ηλικίες. Καλά καλά…

Πάντως, ανεξάρτητα απ’ τη πολυκοσμία έξω απ’ το club, για άλλη μια φορά το αναμενόμενο ή το λογικό ίσως κοινό που θα γέμιζε τον χώρο δεν ήταν εκεί. Σίγουρα δεν ήμασταν με τις ανέσεις μας μέσα αλλά στο πίσω μέρος του χώρου κολύμπαγες. Αν αυτό γίνεται και στους Firewind μάλλον η Ελληνική σκηνή έχει μείνει γυμνή από άποψη ομοεθνούς στήριξης. Και φυσικά δεν εννοούμε στήριξη του τύπου “είναι Έλληνες και κάνουν καλή προσπάθεια, αν δεν πάτε να στηρίξετε δεν αγαπάτε τους δικούς μας μουσικούς”. Αυτό έλειπε, να μην μας αρέσει κάτι αλλά να πάμε για να στηρίξουμε. Οι Firewind όμως μόνο λίγους οπαδούς δεν έχουν, δύο άξια supporting acts έδωσαν το παρόν και το εισιτήριο είχε φυσιολογική τιμή.

Firewind-Bare-Infinity live athens

Τουλάχιστον όλα τα σχήματα είχαν τους οπαδούς τους κι απ’ την αρχή κι όλας των female fronted Bare Infinity η συμμετοχή του κοινού ήταν μεγάλη. Με αρκετά καλό ήχο και καλή σκηνική παρουσία ευχαρίστησαν και τους περισσότερους απ’ αυτούς που ήταν άγνωστοι με τη μουσική τους. Τα συμφωνικά μέρη του ήχου τους δεν ήταν τα ευφυέστατα που μας έχουν προσφερθεί αλλά συμπλήρωναν καλά τα ευχάριστα κομμάτια που επέλεξαν να εκτελέσουν. Λόγω των παραπάνω η εμφάνιση τους κύλισε γρήγορα αλλά ευτυχώς όχι πρόχειρα.

Firewind-Bare-Infinity live athens

Ύστερα ακολούθησαν οι Scar of the Sun σε μια εμφάνιση που προσωπικά με έκανε να αλλάξω τη μέτρια γνώμη που είχα γι’ αυτούς από τη τελευταία φορά που τους είδα, γύρω στον Μάρτιο του 2011. Πιο σταθεροί μουσικά και με καλύτερη παρουσία του vocalist τους εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο τους άψογα και διατήρησαν το ενδιαφέρον όλων μέχρι το τέλος. Πολύ καλός ο ήχος και των Scar of the Sun με ολίγη έμφαση παραπάνω στα φωνητικά.

Firewind-live athens

Η ώρα των Firewind έφτασε λίγο μετά τις 22:00 με το “The Ark of Lies”. Από τη στιγμή της εισόδου τους στη σκηνή υπήρχε το κοινό που ωρυόταν από τη μια και το συγκρότημα που έδειχνε πόσο του έλειψε ένα headlining show στη πρωτεύουσα, από την άλλη. Εδώ φάνηκε και η παρουσία των πολύ νεαρών ατόμων του club αφού ο ενθουσιασμός για τη προφανώς πρώτη τους συναυλία (που για κάποιο λόγο τους έκανε να νιώσουν βασιλιάδες) έκανε κάποιους άλλους να αναστενάξουν χάρη σε ατελείωτες μπουνιές σε άσχετες στιγμές αλλά και χοροπηδήματα με κατάληξη τις πλάτες πολλών. Δεν πειράζει όμως, μιας και σχεδόν όλοι μας έχουμε περάσει από αυτή τη φάση!

Firewind-live athens

Το συγκρότημα έπαιζε κομμάτια που η ανταπόκριση σ’ αυτά θα έρχονταν με δυνατότατα sing alongs και χειροκροτήματα. Δύο νέα κομμάτια παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά, τα “Wall of Sound” και Losing my Mind απ’ τον επερχόμενο δίσκο τους, “Few Against Many”, που καταφθάνει τον Μάιο. Σχετικά με αυτά το κοινό ίσως να ηρέμησε λόγω του ότι απλά δεν τα ήξερε, απ’ την άλλη φάνηκαν να αρέσουν στη πλειοψηφία των παρευρισκομένων, αν όχι σε όλους.

Firewind-live athens

Τα φανταστικά solos των Gus G. και Bob Katsionis ξέκλεψαν λίγο απ’ το regular show των Firewind αναθερμαίνοντας το όποιο χαλαρωμένο κοινό. Από εκεί και πέρα δεν ακούσαμε, ούτε και είδαμε κάτι που δεν γνωρίζαμε ήδη (με τη καλή έννοια πάντα). Όλα αυτά βεβαίως σε συνεχή επαφή με το ορεξάτο κοινό, κάτι για το οποίο οι Firewind δεν αφήνουν συνήθως έτσι.

Firewind-live athens

Τρία χρόνια μετά τη προηγούμενη headlining εμφάνιση τους επί της Αθήνας ο Firewind συνέχισαν τη καλή live παράδοση τους με μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση, με καλό ήχο, καλό setlist, εκπλήξεις (δύο νέα κομμάτια) και ενέργεια but that’s kinda their thing.

Firewind setlist:
The Ark Of Lies
Head Up High
Destination Forever
Angels Forgive Me
World On Fire
The Fire And The Fury
Before The Storm
Heading For The Dawn
My Loneliness
Mercenary Man
SKG
Wall Of Sound
Till The End Of Time
Tyranny
encore
Into The Fire
Losing My Mind
I Am The Anger
Falling To Pieces

Κείμενο/ photos: Παναγιώτης Πετρόπουλος

472