LACE N’ LEATHER

Οι Lace’n’Leather αποτελούν ένα εγχώριο hard rock σχήμα αποτελούμενο από νέους ανθρώπους, με πολύ όρεξη και αγάπη για την μουσική τους, το οποίο προσπαθεί να βρει χώρο και να σταθεί μέσα σε δύσκολους καιρούς, όχι μόνο για τον ήχο, αλλά για την μουσική σκηνή γενικότερα. Ας δούμε όμως τι λένε και οι ίδιοι δια στόματος Panos Mistabone (μπάσο)…

Καλώς ήλθατε στις σελίδες του Rockway.gr, θέλετε να κάνετε μια παρουσίαση της μπάντας καθώς και να δώσετε ένα μικρό χρονικό για το πώς ξεκινήσατε;
Καλώς σας βρήκαμε. Όλα ξεκίνησαν στην Αθήνα, τον Απρίλιο του 2015, όταν διασταυρώθηκαν οι δρόμοι της Κωνσταντίνας (φωνή), του Φώτη (κιθάρα, δεύτερα φωνητικά), της Κατερίνας (Πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά), του Στέργιου (ντραμς, δεύτερα φωνητικά) και του Πάνου (μπάσο). Μετά από αρκετές πρόβες και αφού είχαν προηγηθεί δοκιμές με άλλους μουσικούς, βρήκαμε πως υπάρχει η απαραίτητη χημεία μεταξύ μας και αποφασίσαμε να σχηματίσουμε μία hard rock μπάντα… και το όνομα αυτής… Lace’N’Leather.

Γιατί Lace n’ Leather;
Επειδή η σύνθεση της μπάντας είναι  μικτή αλλά και επίσης επειδή οι χαρακτήρες  μας είναι έτσι… Πότε απαλοί σαν δαντέλα και άλλες φορές σκληροί σαν δέρμα.

Αναζητώντας στο διαδίκτυο υλικό σας ώστε να πάρω μια γεύση από τον ήχο σας, δυστυχώς δεν κατάφερα να βρω κάτι πέρα από αναφορές σε μερικές διασκευές σε κλασικά rock κομμάτια. Δώστε μας το στίγμα της μπάντας σε ότι αφορά το υλικό που έχετε συνθέσει οι ίδιοι.
Είμαστε μία hard rock μπάντα και κινούμαστε σε όλο το φάσμα αυτού του μουσικού είδους. Κάποια κομμάτια μας όπως τα “Love Injection” και “Highway To Home” είναι guitar driven ενώ, ας πούμε το “My Everything”, είναι περισσότερο keyboard driven. Γενικά πάντως επειδή στην έμπνευση δεν μπαίνουν χαλινάρια δεν μας αρέσει να βάζουμε καλούπια.

Υπάρχουν βλέψεις για κάποια δισκογραφική κυκλοφορία, ή σας ενδιαφέρει κυρίως το live μέρος της φάσης;
Μας ενδιαφέρει να εξωτερικεύουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα μας και με τους δύο αυτούς τρόπους. Τόσο live όσο και studio. Το μέλλον θα δείξει τι θα μπορέσουμε να κάνουμε καθώς οι  υποχρεώσεις όλων μας πολλές και ο χρόνος για δημιουργία ελάχιστος. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να έχεις hard rock μπάντα στις μέρες μας.

Το live με τους FM πώς προέκυψε; Τι περίπου περιμένουμε να ακούσουμε από εσάς;
Μας πρότειναν να συμμετάσχουμε η εταιρία παραγωγής σε συνεννόηση με τους FM. Από εμάς θα ακούσετε τραγούδια που έχουμε γράψει, αλλά και τραγούδια που θα θέλαμε πάρα πολύ να έχουμε γράψει.

Φαντάζομαι πως λίγο-πολύ οι επιρροές σας γυρνάνε γύρω από τις μπάντες που επιλέγετε να διασκευάσετε στα live σας. Θέλετε να επεκταθείτε περισσότερο για όσους δεν σας έχουμε δει στην σκηνή;
Θέλουμε κάθε φορά και όσο μπορούμε να συνδυάζουμε το showmanship και το musicianship. Να βάζουμε άπειρο συναίσθημα σε κάθε νότα, κάθε στίχο,  κάθε κίνηση μας πάνω στην σκηνή. Να τα δίνουμε όλα γι’ αυτούς που δίνουν από το υστέρημα τους αλλά και που σπαταλούν τον πολύτιμο χρόνο τους να έλθουν να μας δουν. Γιατί κακά τα ψέματα, χωρίς αυτούς, δεν  θα υπήρχε το “εμείς”.

Πηγαίνετε σε live οι ίδιοι; Ποια θα ξεχωρίζατε από τα τελευταία 1-2 χρόνια;
Ναι και βέβαια πηγαίνουμε. Πρέπει να στηρίζουμε τα live events αν θέλουμε να συνεχίσει να υπάρχει το hard rock, έστω  και ως underground, πλέον, μουσικό είδος και επίσης αν θέλουμε να γίνονται και άλλες συναυλίες. Μία πετυχημένη εισπρακτικά συναυλία  σημαίνει πως θα φέρει και μία επόμενη κ.ο.κ. Στην τελική αν εμείς που ακούμε hard rock δεν στηρίξουμε το hard rock ποιος θα το κάνει; Ως επί το πλείστον στο εξωτερικό βλέπουμε σπουδαία live, είτε από μπάντες κλασσικές είτε από καινούργιες που δυστυχώς δεν έχουν έλθει στην χώρα μας. Αν και είναι η αλήθεια πως τον τελευταίο καιρό γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους διοργανωτές να φέρουν hard rock ονόματα στην Ελλάδα και μπράβο τους. Τους βγάζουμε το καπέλο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολύ καλών συναυλιών είναι αυτά των White Widdow και των Dare όπου και περάσαμε φανταστικά.

Από νέες κυκλοφορίες και σχήματα ποια είναι αυτά που έχετε περισσότερο σε εκτίμηση;
H.e.a.t, Reckless Love, CrazyLixx, White Widdow, SantaCruz, Eclipse, Work Of Art, Brother Fire tribe, Inglorious, Vanadine, Wigelius, Houston, RadioSun, οι δικοί μας Wild Rose, Noely Rayn , Design και βέβαια οι Danger Angel, που παρά το γεγονός ότι βρίσκονται αρκετά χρόνια στον χώρο εντούτοις ανήκουν στην καινούργια γενιά συγκροτημάτων που αξίζουν προσοχής. Επίσης προσέξτε πολύ μία καινούργια μπάντα από την Σουηδία (από πού αλλού)  τους Creye, είναι πολύ καλοί… όπως  και το γυναικείο σχήμα των The Amorettes, οι οποίες συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν οι μπάντες των The Runwaways και Girlschool και βέβαια οι μοναδικοί Steel Panther!

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας κι ελπίζω να αποκτήσω σαφέστερη εικόνα και να έχουμε περισσότερα να πούμε μετά την εμφάνισή σας με τους θρύλους FΜ στις 25 Μαρτίου, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να σας παρακολουθήσουμε ζωντανά…
Eμείς σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δώσατε να πούμε κάποια πράγματα γύρω από την μπάντα μας αλλά και το hard rock γενικότερα. Περιμένουμε την συναυλία των μέγιστων και συνάμα πολύ αδικημένων, FM πως και πως!

381