WHITE MILES: “The Duel”

Δεν ξέρω αν είναι πλέον της μόδας τα ντουέτα που επιδίδονται σε groovάτο blues rock, αλλά όσο βγαίνουν σχήματα όπως οι White Miles, εγώ είμαι μια χαρά.

Το δεύτερο πόνημα του διδύμου από την Αυστρία δικαιολογεί τα support σε Blues Pills, Eagles of Death Metal, The Answer, Truckfighters, Colour Haze, Courtney Love (φτου κακά) και John Garcia.

Η Medina Rekic groovάρει κιθαριστικώς και φωνητικώς, ενώ ο Hansjorg Loferer αναλαμβάνει τις τυμπανοκρουσίες (με εξαίρεση τα “Heid” και “Don’t You Know Him” που παίρνει το μικρόφωνο κι επιδίδεται σε spoken word), με το “The Duel” να σκάει σαν μια βόμβα γεμάτη ρυθμό και ηχητικά περάσματα που θα ζήλευαν μέχρι και stonerάδες. Έντεκα συνθέσεις, μικρής διάρκειας μεν, αλλά γεμάτες ενέργεια και bluesy διάθεση, κατάλληλες για live.

Με στοιχεία από White Stripes και Black Keys μέχρι The Subways και Blues Pills, οι White Miles αποτελούν ό,τι πιο εκρηκτικό (μαζί με τους Royal Blood) κινείται αυτή τη στιγμή στο ευρύτερο είδος, βασιζόμενοι σε απλά και στακάτα τραγούδια που σου μένουν. Thumbs up!

Highlights: “In the Mirror”, “Crazy Horse”, “Insane to the Bone”, “A(n) Garde”, “River of Gold”

ΥΓ το εν λόγω ντουέτο βρισκόταν στο Bataclan στο Παρίσι, ανοίγοντας για τους Eagles of Death Metal, τη μοιραία νύχτα της τρομοκρατικής επίθεσης.

528

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1391 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.