BUT WE TRY IT: “Dead Lights”

Κατ’ αρχάς ας παραβλέψουμε το γελοίο όνομα των Γερμανών για λίγο και ας ασχοληθούμε με το “Dead Lights”. Για αρχή αντιλαμβανόμαστε τη συμμετοχή ενός σημαντικού ονόματος το οποίο και ασχολήθηκε με την παραγωγή: Siggi Bemm.

Ο Siggi έχει βοηθήσει μπάντες όπως Caliban, Lacuna Coil και Samael στο να μπορούν να υπερηφανεύονται για τον τέλειο studio ήχο τους.

Το “Dead Lights” επίσης είναι ένα από αυτά τα albums που από άποψης ήχου ο Siggi ικανοποίησε. Από κεί και πέρα, η μπάντα παίζει ένα αβοήθητο thrash-core που μόνο να σε ζαλίσει καταφέρνει. Οπότε κρίμα και η γυαλιστερή παραγωγή, κρίμα και ο χρόνος. Στα 10 κομμάτια του δίσκου η πεντάδα But We Try It αναπαράγει τις δύο ή τρείς ιδέες που είχαν πριν τις ηχογραφήσεις. Γι’ αυτό και σε κάθε ένα τραγούδι υπάρχει μια αποδιοργάνωση, ένα μπέρδεμα, κάτι εναλλαγές που μάλλον, ίσως, κάποτε να είχαν σκοπό να φανούν έξυπνες αλλά μάταια. Αν και λίγα κομμάτια έχουν μικρή διάρκεια, πόσο μάλλον κάτω των τριών λεπτών, όλα σου δίνουν την ίδια εντύπωση. Το μόνο καλοδουλεμένο εδώ είναι τα μικροσκοπικά solάκια τα οποία βέβαια δεν κολλάνε γιατί είναι περισσότερο καθαρό heavy, ας πούμε, παρά thrash-core.

Κάποιοι ίσως να εντοπίσουν ένα μικρό ίχνος που να υποδεικνύει κάποιο μέλλον σε αυτό το συγκρότημα, αν βέβαια αποφασίσουν να το δουν λίγο πιο σοβαρά. Γιατί μέχρι στιγμής έχουν την παραγωγή, τα solos και τα, ας πούμε, καλά φωνητικά αλλά το μόνο που κάνουν είναι να τα ανακατεύουν άσχημα. But They Try It…

390