ROONEY: “Washed Away”

Ύστερα από 6 χρόνια παύσης, οι indie pop/rockers Rooney επανέρχονται με τον τέταρτο δίσκο τους “Washed Away”.

Και όταν λέμε Rooney, εννοούμε πλέον το solo project του Robert Schwartzman, του μόνου εναπομείναντος μέλους του παλιού σχήματος, ο οποίος ανέλαβε τη σύνθεση, παραγωγή και εκτέλεση των κομματιών μόνος του.

To “Washed Away” είναι ένας χαρωπός δίσκος καλιφορνέζικου power-pop ύφους. Ξεκινά με το new wave επιρροής “All the Beautiful People”, το οποίο προσωπικά βρίσκω ως το συμπαθέστερο κομμάτι του δίσκου. Ακολουθεί το πρώτο single του άλμπουμ, “My Heart Beats 4 You”, που προσπαθεί να δημιουργήσει μία “We Will Rock You” αίσθηση με τις κιθαριστικές του μελωδίες και το anthemic ρεφρέν – που λέει ο λόγος.

Λοιπά highlights: λίγο παρακάτω, το γλυκούτσικο “Why”, που θυμίζει  Strokes σε μια πιο “χαζοχαρούμενη” βερσιόν,  όπου ο Schwartzman ντουετάρει με τη γαλλίδα ηθοποιό-τραγουδίστρια Soko, το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου, “Washed Away”, το οποίο φιλοδοξεί να ξεφύγει από το κλίμα των υπόλοιπων με το πιο “σοβαρό” του ύφος και το “Do You Have To Go?”,  με το catchy ρεφρενάκι και το στακάτο ριφ.

Λοιπόν, εντάξει. Αν είστε απ’ τους τύπους που τη βρίσκουν με indie/pop, radio friendly χιτάκια, ή τέλος πάντων κάπως σας ήρθε και θέλετε ν’ ακούσετε κάτι ανάλαφρο, βρε αδερφέ, πριν φθινοπωριάσει και σοβαρέψουν τα πράγματα, θα περάσετε ένα συμπαθητικό 50λεπτο. Αλλιώς, δεν βρίσκω κάποιο λόγο να μπείτε στον κόπο.

597