ΤΗΕ TRAILBLAZER UNPLUGGED EXPERIMENT: Lucky Funeral (06/02/14) Garden4

Προδοσία!!! Δημήτρης Κότση ανέλαβε τις ευθύνες σου. Ποιος θα μας τρώει τα παξιμάδια όταν λείπεις;

Αφού ο ένας εκ των δύο διοργανωτών αποφάσισε για εκείνη την Πέμπτη να μας σνομπάρει για να πάει να δει άλλα “παιδάκια να παίζουν μουσική”, εμείς σταθεροί στις προτιμήσεις μας τρέξαμε (και ήμασταν πολλοί παρόλη τη βρόχα) να απολαύσουμε την ακουστική εμφάνιση των μοναδικών Lucky Funeral στο Garden 4 στο Χολαργό!

Το κουαρτέτο των Lucky Funeral, με ένα addition στην κιθάρα από το Νίκο των Harsh Demise ξεκίνησε από τα παλιά με το “Bleeding Thoughts” από το ντεμπούτο album τους και συνέχισαν με το “Industrial Society”, το οποίο ήταν περιέργως πολύ απολαυστικότερο σε unplugged μορφή.

Η πρώτη διασκευή στο “Heroes” του David Bowie έφερε χαμόγελα σε όλους και έκανε ακόμα και εκείνους εκτός σκηνικού να κουνηθούν ευχαριστημένοι, προτού η μπάντα παίξει υλικό από το πρόσφατο τους “Find Your Soul In Beautiful Lunatics”.

Άλλη μια φοβερή διασκευή στο “Gimme Shelter” των Stones, ένα από τα πιο πολυδιασκευασμένα τραγούδια όλων των εποχών και όπως δήλωσε και ο frontman Mike, κάτι πιο μεταλλικό, με το “Mother” του Dazig να με κάνει να φωνάζω τους στίχους και να πολλοί να με κοιτάνε με τσαντίλα, “σκάσε ρε φίλε, να ακούσουμε τον άνθρωπο”!

Έπειτα ήρθε η ώρα για το πρώτο ever κομμάτι τους με τίτλο ομώνυμο της μπάντας, να ακολουθείται από μια διασκευή στο “Black Hole Sun” των Soundgarden και από το, από πριν ακουστικό τους hit, “Far From myself”.

Κανείς δεν ήθελε να τελειώσει αυτό το live και ζητούσαμε να παίξουν και άλλο. Οι Lucky τρολάροντας μας υπέροχα ξεκίνησαν ένα jazz-blues τζαμάρισμα αποδεικνύοντας ότι το δίδυμο Pepper και Lizard (τύμπανα και μπάσο) είναι ένα από τα πιο όμορφα rhythm sections της χώρας στο metal/rock. Ο Μιχάλης από την άλλη, έχοντας πάει ακόμα παρακάτω τις φωνητικές του ικανότητες  να ουρλιάζει και να ωρύεται σαν τον Screamin Jay Hawkins και να μας αφήνει με τα στόματα ανοικτά.

Τι να πω πια; Αγαπώ τις Πέμπτες και την επόμενη θα τις αγαπώ ακόμα περισσότερο με τη βοήθεια των Big Nose Attack!

Y.Γ. Μάριε, όλο λουφάρεις τελευταία! 

Lucky Funeral setlist
Bleeding Thoughts
Industrial Society
Heroes (D. Bowie)
The Man Who
Colourful Balloons in Groove
Gimme Shelter (Rolling Stones)
Mother (Danzig)
Lucky funeral
Black Hole Sun (Soundgarden)
Far from Myself
Jamming Finale

Ευχαριστούμε την Phi Factor Photography για το φωτογραφικό υλικό

402

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2111 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.