HEXENIZER: “Witches Mentors Cult”

Η πρώτη επίσημη δουλειά από το γερμανικό ντουέτο που λέγεται Hexenizer κυκλοφορεί και κύριο θέμα της είναι οι μάγισσες κι αυτό φαίνεται και στον τίτλο του δίσκου, “Witches Mentors Cult”.

Οι τύποι ανήκουν στην speed-thrash metal σκηνή με πιο κυριλέ ήχο, πολύ καθαρές μπασογραμμές, φωνητικά εμπνευσμένα από μια μίξη τύπου Chuck Schuldiner – Ron Royce και κιθαριστικά βασιλεύει με τα ατελείωτα riff του ο Andy Sharrocker.

Παρότι είναι δυο μόνο άτομα, η δουλεία τους μοιάζει για τέσσερις. Δεμένοι στο φουλ, παράγουν ένα δικό τους αλήτικο speed-thrash πλήρως ταυτισμένο με τους εαυτούς τους και λιγότερο εμπνευσμένο από άλλα συγκροτήματα. Χαρακτηριστικά τους η ταχύτητα, τα ατελείωτα riff, που δίνουν έναν πιο προοδευτικό χαρακτήρα, το μπάσο το οποίο κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο και το rock n’ roll ύφος που σε αρκετά σημεία του δίσκου κάνει την δουλειά πιο βρώμικη κι αλήτικη. Κύρια πηγή έμπνευσης είναι οι μάγισσες (δεν ξέρω πώς τους ήρθε αυτό, αλλά έπιασε!) και φαίνεται κιόλας καθώς όλοι οι τίτλοι των κομματιών στον δίσκο έχουν την λέξη “Witch”…

Πραγματικά αξιόλογη κυκλοφορία από τους γερμανούς, οι οποίοι μας δείχνουν ότι έχουν μέλλον.

465

Avatar photo
About Αντώνης Ξενάκης 240 Articles
Σαββατογεννημένος της 13ης Ιουλίου του 1985 στην Αθήνα, με πρώτο συναυλιακό βίωμα περίπου το 1992 στην Σφεντόνα με Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Λία Βίσση και Γιάννη Μηλιώκα, έπεσε στον σκληρό ήχο σε ηλικία 11 ετών αγοράζοντας το "The Number Of The Beast" των Iron Maiden. Έκτοτε ψάχτηκε αρκετά στον σκληρό ήχο, ταυτίστηκε μαζί του και τα τελευταία χρόνια τον υπηρετεί ενεργά ως συντάκτης του Rockway.gr, παρουσιαστής του Singloud Tv και ραδιοφωνικός παραγωγός του Octava Radio.