RORCAL: “Silence”

ALBUM

Είδος: Black Metal\Hardcore
Εταιρεία: Humus Records
Ημερομηνία κυκλοφορίας: 23 Σεπτεμβρίου 2023

“Η ελπίδα είναι μια Χίμαιρα. Είναι μια ψευδαίσθηση η οποία μας εμποδίζει να δεχτούμε το προφανές ότι σύντομα δεν θα υπάρχουμε. Δεν υπάρχει αύριο και κανένας ορίζοντας για εμάς. Η ανθρωπότητα τρέχει αδυσώπητα προς την εξαφάνισή της και θα κατακρημνίσει στο πέρασμά της όλα όσα δημιούργησε σε αυτόν τον κόσμο. Καμία άλλη τροχιά δεν διαμορφώνεται, ούτε σκιαγραφείται. Δεν μένει τίποτα να σωθεί. Θα βυθιστούμε σε μια άβυσσο της λήθης, σε αυτό το μεγάλο λυκόφως που ανατέλλει μπροστά μας.

Και όταν αντιμετωπίζεις τη βεβαιότητα της κατάρρευσης, δεν υπάρχει τίποτα πιο αποτρόπαιο, πιο εξευτελιστικό από την ελπίδα. Είναι ψέμα. Μας τυφλώνει, μας πνίγει. Είναι μύθος που πρέπει να καταστραφεί. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να δεχθούμε τα χειρότερα που έρχονται.”

Με αυτά τα γλυκά λόγια οι Rorcal μας καλωσορίζουν στον έκτο ολοκληρωμένο τους δίσκο, ο οποίος θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου και θα έχει τον τίτλο: “Silence”. Οι Rorcal είναι ένα Black Metal\Hardcore σχήμα από την Ελβετία και από το 2006 προσπαθούν να ανακαλύψουν τα όρια της ακραίας μουσικής, ντύνοντάς την με ένα λογοτεχνικό μανδύα που είτε κοιτάει προς την ελληνική μυθολογία είτε στα πιο σκοτεινά δοκίμια.

Οι Rorcal ανήκουν σε ένα ρεύμα του Black Metal το οποίο με έχει εντυπωσιάσει αρκετά. Καλογυαλισμένες παραγωγές, λογοτεχνικά concept και τοποθέτηση μακριά από οποιαδήποτε αγκύλωση και gatekeeping του παρελθόντος. Τους Rorcal θα τους έβαζα στο ίδιο σήμα με τους Gaerea , οι οποίοι και αυτοί είναι γνήσια τέκνα της νέας γενιάς του black metal, αλλά βρίσκω τους Rorcal πιο artistic όσο αφορά την θεματολογία αλλά και την στάση τους στο θέαμα. Οι Rorcal είναι οι πάνκηδες του Black Metal και ενώ είναι πολύ κοντά στο να φτάσουν στα 20 χρόνια παρουσίας, δεν έχουν ενδιαφερθεί ποτέ να συνδιαλλαγούν με αυτό που λέμε μουσική βιομηχανία.

Η πρώτη επαφή που είχα με το σχήμα ήταν με το προηγούμενο album τους με τίτλο: Muladona. Στην κουβέντα που είχα με τους Mass Culture, ενώ μιλούσαμε για μουσική αλλά και σχήματα που μας αρέσουν, ο ένας κιθαρίστας του σχήματος μου τους ανέφερε και πραγματικά συνάντησα τον τρόμο με το πρώτο άκουσμα. Αυτό που βρέθηκε στα ακουστικά μου δεν ήταν ένα ακόμα σχήμα που ήθελε να προκαλέσει με σατανάδες, πεντάλφες, μαύρη μαγεία και παγωμένα δάση, αλλά ένα σχήμα που στις γραμμές ενός από τα πιο άρρωστα βιβλία που έχουν γραφτεί, εμπνεύστηκαν να γράψουν ένα soundtrack τρόμου. Θα μπορούσα να γράψω ένα τεράστιο αφιέρωμα για αυτόν τον δίσκο, αλλά δεν είναι αυτό το επίδικο και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία για ένα άρθρο “Διαμάντια στη λάσπη”.

Οι Rorcal σε κάθε δίσκο τους βασίζονταν σε κάποιο μυθολογικό ή λογοτεχνικό concept. Στο “Silence” προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα και η θεματολογία τους βασίστηκε στα συναισθηματικά και βιωματικά αδιέξοδα της ανθρωπότητας. Μισάνθρωποι και αιρετικοί, προσπαθούν να αποδημήσουν κάθε πτυχή χαράς ή ελπίδας με πολύ προσεχτική επιλογή στίχων και τίτλων. Είτε αφορά την παιδική ηλικία είτε την αγάπη, οι Rorcal προσπαθούν να βγάλουν μπροστά την πιο σκοτεινή πτυχή των κυρίαρχων instagraμικών φωτογραφιών.

Φοβάμαι ότι θα μακρηγορήσω και θα χαθεί το νόημα και η βάση της μουσικής του “Silence”. O δίσκος είναι ένα αψεγάδιαστο σύγχρονο black metal διαμάντι και στις 23 Σεπτέμβρη το σχήμα θα το διαθέσει για download δωρεάν. Σημειώστε την ημερομηνία για να απολαύσετε ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά συναισθήματα και φόβους.

Website : https://www.rorcal.com
Facebook : https://www.facebook.com/Rorcal
Instagram : https://www.instagram.com/rorcal_black_metal
Bandcamp : https://rorcal.bandcamp.com/music

386

Avatar photo
About Βαγγέλης Γιαννακόπουλος 134 Articles
O Βαγγέλης όταν δεν κακομαθαίνει την κόρη του, ψάχνει "Διαμάντια στη Λάσπη". Έχει πάθος με την ελληνική underground σκηνή, θεωρεί ότι το Post Metal στην εποχή μας είναι ότι το Psychedelic Rock στα 70's και ότι η αλήθεια βρίσκεται στους Amenra.