Uncle Acid and the Deadbeats, BUS (20/05/2016) An Club

Τσουπ! Σας έλειψαν; Ε, πάρτε λοιπόν μια απεργία στα ΜΜΜ να ισιώσετε.

Σε τέτοιες συνθήκες αποσύνθεσης και κοινωνικού αιφνιδιασμού διοργανώθηκε ετούτη η βραδιά. Παρόλο που μετά τις 12 το βράδυ δεν θα υπήρχε η άνεση του Μετρό, οι φίλοι του αγνού, πλην σκοτεινού blues rock γέμισαν το ΑΝ. Και ευτυχώς το έκαναν από νωρίς, αφού τηρώντας το πρόγραμμα στο δευτερόλεπτο οι συμπατριώτες μας, “Black Sab”-BUS όρμησαν στη σκηνή 21.30 ακριβώς.

Έχοντας και σαν βάθρο τους προαναφερθέντες στον αστεϊσμό μου, ακολουθούν τα βήματα των αμερικανών επιγόνων των Sabbath, Saint Vitus και Trouble. Και το κάνουν τόσο καλά, που ενόσω απολάμβανα την εξαιρετική τους εμφάνιση, με τον προσεγμένο ήχο, φανταζόμουν τον Wino μεταξύ των θεατών να τους υψώνει το μπιροπότηρο του. Νομίζω πως κάθε καθαρά σκεπτόμενος metal ακροατής θα ψάξει να ακούσει τη νέα τους δουλειά.

Για δεύτερη φορά, δυο χρόνια αργότερα, στον ίδιο χώρο, οι Βρετανοί Uncle Acid ήρθαν να εξιστορήσουν τρομακτικές ιστορίες, φέρνοντας και το νέο τους δίσκο, “The Night Creeper”. Η αρχή έγινε με το “Waiting the Blood” και το έδαφος άρχισε να σείεται από τις σκοτεινές μελωδίες τους. Πρώτος σκοτωμός και ξέσπασμα στη σκηνή έγινε με το “Death’s Door” και μας έμεινε σηκωμένη (η αδρεναλίνη βέβαια) ως το τέλος του σετ.

Εξαιρετικές στιγμές τα “Pusher Man”, “13 Candles” και οι Acid με τη βοήθεια του Ιησού (ένα μικρό αγαλματίδιο με ελατήριο κοσμούσε την μπότα των τυμπάνων), έπαιξαν κομμάτια και από τις τέσσερις δουλειές τους. Ο ήχος ήταν πολύ καλός, με κάποια ελάχιστα χασίματα, και αυτό βοήθησε στο να μην αλλάξει στιγμή η ξέφρενη αντίδραση των Αθηναίων σε κάθε μελωδία. Αφού έπαιξαν για σχεδόν 90 λεπτά και χωρίς να ασχολούνται τόσο με την κάθετη έννοια του encore, τελείωσαν με το “Withered Hand of Evil” αφήνοντας όλους μας ευχαριστημένους και γεμάτους.

Συγχαρητήρια στην P90 για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Πάντα τέτοια!

Uncle Acid and the Deadbeats setlist
Waiting for Blood
Mind Crawler
Over and Over Again
Death’s Door
Poison Apple
Pusher Man
I’ll Cut You Down
Crystal Spiders
Inside
Vampire Circus
Melody Lane
Desert Ceremony
Withered Hand of Evil

Photos: Ανδρέας Πανόπουλος

474

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2118 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.