CHAPEL: “Satan's Rock 'n' Roll”

NAI!!! Αυτά είναι, γαμώ την αγανάκτηση μου… Μπίρες, σφαίρες στις ζώνες, δερμάτινα, σατανολατρεία και Venom. Μούσια, μαλλιά και ΒΑΡΒΑΤΙΛΑ.

Το Black/ Thrash τριολέ των Καναδών Chapel ακολουθεί απαρέγκλιτα το δρόμο που χάραξαν στη δεκαετία του ‘80 συγκροτήματα όπως οι Frost και οι Bathory προσθέτοντας αρκετό r’n’r στο εκρηκτικό μείγμα. Αλλά οι κυριότερη επιρροή τους είναι σίγουρα η κουλαμάρα και η απλότητα των Venom σε τέτοιο σημείο που σε κάθε κόψιμο τραγουδιού νομίζω ότι θα ακούσω κάποιον να ουρλιάζει “Lay down your souls to the gods rock’ n’ roll” (FUCK yeahhhh!!!). Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι τους παίρνεις ελαφρά γι’ αυτό το λόγο. Κάθε άλλο μάλιστα, καθώς οι Chapel βάζουν τρίποντο από το τη δική τους ρακέτα με τη ευθύτητα και την τιμιότητα της μουσικής τους.

Όπως και να ‘χει οι ατομάρες βαράνε ανηλεώς, σαν να μην υπάρχει αύριο. Και εκεί που αντίστοιχα συγκροτήματα χάνουν με το να περιπλέκουν και να τραβούν σε μήκος τα τραγούδια τους, οι Chapel απλά εκτελούν με αμεσότητα τις υπεραπλουστευμένες ιδέες τους. Προσθέστε σε αυτά τους απλοϊκούς τίτλους των κομματιών τα ευφάνταστα ψευδώνυμα τους και τι βγάζετε; Μα ένα διασκεδαστικό δισκάκι για να κοπανιέστε την ώρα της μπίρας με τα φιλαράκια σας. Είναι τρελοί αυτοί οι Καναδοί…  Ευτυχώς που η Invictus Productions το επανεκδίδει σε βινύλιο (έστω μόλις 2 χρόνια μετά την αρχική κυκλοφορία του)! Είχα καιρό να ακούσω κάτι τόσο διασκεδαστικό. Period.

437