NARCOSIS: “Road to infinity”

ΟΚ, αργήσαμε λίγο να γράψουμε για τους Narcosis, αλλά μιας που η παρουσίαση του album θα λάβει χώρα τον Μάρτιο 2016, τελικά η αργοπορία μας έχει κάποια λογική.

Οι Narcosis αν και γεννήθηκαν το 1998, μόλις το 2015 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους, “Road to infinity”. Η τετράδα από την Αθήνα κέρδισε και τη δεύτερη θέση του ετήσιου Battle of the Bands και η μηχανή πήρε φόρα.

Ετούτος είναι ένας δίσκος από εκείνους που ανεβάζουν την αγγλόφωνη σκηνή επίπεδο και το δέσιμο της μπάντας φαίνεται έντονα στην καλά παραγόμενη ηχογράφηση.

Με το ορχηστρικό groove α λα Brant Bjork, ομώνυμο στο ξεκίνημα, ουρλιάζουν “ήρθαμε για να μείνουμε” και το “Horny nights” είναι η φυσική του συνέχεια, με τη μπλουζιά να κατακτά έδαφος. Το “Image of Me” αποκαλύπτει ότι η QOTSA είναι μια εκ των επιρροών τους και η Nirvana εμφανίζονται στο “Out of my way”.

Οι Narcosis, εν κατακλείδι, κινούνται μουσικά στα πρότυπα των 90s του Seattle και της Arizona, δίνοντας μεγαλύτερο βάρος στο grunge, που πατάει μελωδικά στη βρωμιά του desert rock.

Η παραγωγή είναι ότι πρέπει για το ύφος τους, τα κομμάτια καλογραμμένα και καλοπαιγμένα, που αν και δεν έχουν ακόμα το απόλυτα δικό τους ήχο, σε τραντάζουν και σε ταράζουν. Στην τελική αυτό δε ζητάμε από τη μουσική;

Είναι μια από τις εγχώριες αποκαλύψεις το “Road to Infinity” για το 2015 και όπως φαίνεται οι Narcosis θα μας απασχολήσουν πολύ στο μέλλον.

520

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.