DARKTRIBE: “The Modern Age”

Γαλλικό power metal. Κι εσύ τους Sortilege έφερες στο μυαλό ε; Δυστυχώς όχι.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τη δεύτερη δισκογραφική δουλειά των DarkTribe που κινείται αυστηρά στο αδιάλειπτα χαρούμενο europower metal, με τις έντονα μελωδικές κιθάρες και το μονότονο ρυθμικό μέρος που χαρακτηρίζει το ιδίωμα.

Ευτυχώς διαθέτουν έναν αρκετά αξιόλογο τραγουδιστή (Anthony Agnello) και κάποιες ενδιαφέρουσες ιδέες στα κιθαριστικά σόλο, αλλά μέχρι εκεί, αυστηρά. Πιασάρικα κομμάτια με την χαρακτηριστικά πλαστική παραγωγή στα μπασοτύμπανα, που ακούμε στην πλειοψηφία των κυκλοφοριών του είδους. Με όχι ιδιαίτερη δυσκολία ξεχώρισα το ομότιτλο κομμάτι, “The Modern Age”, το οποίο ακούγεται πιο ώριμο συνθετικά και έχει μια ιδιαίτερη μελωδική γραμμή στο ρεφρέν.

Το υπόλοιπο άλμπουμ δεν έχει εκπλήξεις, χαρακτηριστικές στιγμές, έντονες διαφοροποιήσεις. Μη κατάλληλο για συνεχόμενες ακροάσεις, όχι λόγο πολυπλοκότητας, αλλά λόγο επαναληψιμότητας. Η χρήση των πλήκτρων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που σε περιπτώσεις, ευτυχώς όχι πολλές, αντί να τονίζει τις ευρωπαϊκές τους καταβολές, τους μετατοπίζει προς την pop.

Ένα κλικ καλύτερο από το προ τριετίας “Mysticeti Victoria” που ήταν λίγο πολύ μια από τα ίδια, δεν θα κερδίσει καινούργιους φίλους, αλλά ούτε και θα χάσει τους όποιους παλιούς.

Πραγματικά απορώ σε ποιους απευθύνονται όλες αυτές οι μπάντες που βγάζουν χιλιοακουσμένο υλικό και τι προσδοκίες έχουν από αυτό. Ίσως κάτι παραπάνω να ξέρει η Scarlet που κυκλοφορεί την δουλειά τους.

429