DEMON LUNG: “The Hundredth Name”

Όταν σου έρχεται δελτίο τύπου για ντεμπούτο album, δεν έχεις απαιτήσεις και σίγουρα ακούς χωρίς προκαταλήψεις τη μουσική.

Αυτό συνέβη και με τους Demon Lung από το Las Vegas της Nevada, τα σύγχρονα Σόδομα, όπως αποκαλούν οι ίδιοι την πόλη τους!
 
Ξεκινώ την ακρόαση και με ευχαρίστηση νιώθω την ακολουθία μιας απρόσμενης κηδείας να γεμίζει το δωμάτιο μου. Βαριά και αργόσυρτα τύμπανα, κιθάρες με γρέζι και concept album που δίνει τον τόνο του επικού, με αναφορές σε Candlemass και Solitude Aeturnus.

Αμερικάνικο Doom metal through and through, με την δεσποινίδα Fredricks να δονεί τα τοιχώματα της τρυφερής μου ψυχής, κάνοντας τους Demon Lung εξαρχής, αρεστός στα τύμπανα μου.

Το εναρκτήριο “Binding of the Witch” μπαίνοντας ύπουλα με σταθερό και αργό σαν το θάνατο ρυθμό, σε παίρνει και σε σηκώνει σαν τον τραγόμορφο διάβολο στο εξώφυλλο.

Και τι ωραία ιστορία πίσω από τους στίχους. Ο ξεχασμένος γιος του Σατανά κατεβαίνει στη Γη για να βρει και συναρμολογήσει τα τα τρία κομμάτια της Βίβλου του πατέρα του και έτσι να μπορέσουν οι άνθρωποι να πουν το όνομα του Θεού ανάποδα και να αντιστρέψουν την Γένεση.

Ανατριχιαστικό concept που δένει όμορφα με τη μουσική και θα συντροφεύσει σίγουρα τους μουσικούς μου εφιάλτες.

Φανταστικό debut album για τους Νεβαδαίους και εύχομαι και εις ανώτερα!

488

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2114 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.