GARMARNA: “Förbundet”

ALBUM

Είδος: Folk Rock
Εταιρία: Season of Mist
Ημερονημία Κυκλοφορίας: 6 Νοεμβρίου 2020

Οι εχθροί της παραδοσιακής μουσικής, καλά θα κάνουν να πάρουν αποστάσεις μεγαλύτερες από εκείνες του social distancing.

Όσοι όμως, έχουν ανοικτά αυτιά για την μουσική παράδοση της Ευρώπης, και ειδικότερα της Βόρειας μεριάς της, ας δώσουν λίγη παραπάνω προσοχή στους βετεράνους Σουηδούς Folk rockers, Garmarna.

Από το 1993 ως και σήμερα, που φτάνουν στο 7ο ολοκληρωμένο τους πόνημα, οι Garmarna αναγεννούν τη μουσική παράδοση της Σκανδιναβίας μέσα από ένα rock πρίσμα. Αν σας συγκινούν οι Wardruna, βάλτε περισσότερο μουσικό παρόν, που μεταφράζεται σε πλήκτρα και μια ήπια industrial αισθητική, τύμπανα να περικλείουν τα βιολιά, τα kantele και τις σκανδιναβικές άρπες και θα είστε κάπου εκεί που θέλετε.

Γεμάτη και καθάρια παραγωγή, εμπλουτισμένη και εμπνευσμένη από τις ομορφιές της σουηδικής υπαίθρου, βοηθάει έτσι ώστε να γεννούνται πανέμορφες εικόνες υπό την υπόκρουση των Garmarna και της εξαιρετικής φωνής της Emma Härdelin. Κλείνω τα μάτια και βλέπω τα κατακίτρινα λιβάδια της Skåne την άνοιξη, τις παγωμένες λίμνες γύρω από τη Στοκχόλμη το χειμώνα, τις άλκες και τα ελάφια στα περήφανα δάση της Dalarna, τις κατάξανθες σιλουέτες που συνδέονται με τις εμπνευσμένες saga και τα πουλιά που κοιτάζουν από ψηλά τις χαρούμενες φώκιες στο Öland.

Οι Garmarna, βραβευμένοι στο παρελθόν με το Σουηδικό Grammy, για τη δουλειά τους επάνω στην παραδοσιακή μουσική της χώρας τους, είναι μια ιδιότυπη folk περίπτωση (μαζί με τους Hedningarna) που απευθύνονται σε ανοικτόμυαλους rockers και λάτρεις της μουσικής εν συνόλω.

Στο μυαλό μου τους κατατάσσω παρέα με την Loreena McKennitt, την Enya, τους Hagalaz Runedance που κατάφεραν με τον τρόπο τους να κρατήσουν ζωντανή μια παράδοση αιώνων και να την μεταλαμπαδεύσουν σε αυτιά που σε άλλες περιπτώσεις την απωθούν, απλά και μόνο με την αναφορά του όρου folk.

Μην περιμένεις κάτι που μοιάζει με Skyclad ή In Extremo, η βαρύτητα τους είναι πιο εκλεπτυσμένη και δεν περνάει τα όρια που το metal άθελα του έχει βάλει.

Η Season of Mist έχει κάνει ένα πολύ όμορφο άνοιγμα σε κάθε τι σκοτεινό και η προσθήκη των Garmarna στο roster της είναι η απόδειξη πως το scouting της εταιρείας λειτουργεί εξαιρετικά.

Αν λοιπόν, είσαι “viking” της σύγχρονης εποχής, το “Förbundet” είναι το soundtrack της ζωής σου! Αφέσου σε ένα ταξίδι που θα σου απαλύνει τον πόνο.

Facebook: https://www.facebook.com/Garmarnaoffical/
Instagram: https://www.instagram.com/garmarna_official/
Twitter: https://twitter.com/garmarna_band
Bandcamp: https://garmarna.bandcamp.com/album/garmarna
Spotify: https://open.spotify.com/artist/7ED7dE68y0YZGpyXcuiRsI

565

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2095 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.