RUSSKAJA: “Peace, Love and Russian Roll”

Πραγματικά κάποιες μπάντες δεν μπορώ να τις καταλάβω.

Μπάντα από Αυστρία με Ρωσικές turbo-folk εμμονές, κάπου δε μου κάνει κλικ, όπως και κάτι άλλες περιπτώσεις του στιλ ιρλανδική φολκ από Βαυαρία (για Φιλιππινέζικο Viking metal δε θα μιλήσω καν). Μάλλον εδώ κολλάει κάποιο κοινωνιολογικό σχόλιο για εμμονές ατόμων από καταπιεσμένες κουλτούρες με άλλες κουλτούρες που τις θεωρούν “αλήτικες” και cool, αν και συνήθως η αλητεία περιορίζεται στην κατανάλωση αλκοόλ και αυτοκαταστροφικά στερεότυπα.

Anyway, το folk/ polka/ ska/ punk/ rock των Russkaja δεν είναι κακό, η προφορά του τραγουδιστή Georgi (και μόνου Ρώσου στη μπάντα) είναι αρκούντως “μπλιατ” για να ενθουσιάσει τους φετιχιστές του είδους, τα τραγουδάκια ως είθισται επαναστατικά με κόκκινες σημαιούλες, ότι πρέπει δηλαδή για φεστιβάλ αριστερής κομματικής νεολαίας που θέλει κάτι light και χορευτικό. Από την άλλη μην περιμένετε κατ’ ουδένα λόγω να προσεγγίσουν σε ποιότητα, ψαγμενιά και πρωτοτυπία multi culti πρωτοπόρους του είδους όπως οι Kultur Shock.

Καλούτσικο, κλισέ και εύπεπτο, αν θέλετε κάτι τέτοιο τσεκάρετε τους, εγώ δεν νομίζω να ασχοληθώ ξανά μαζί τους, παίζουν και καλύτεροι στη φάση. 

435

Avatar photo
About Αλέξης Δρυμιώτης 479 Articles
Στριμωγμένος ανάμεσα σε Gen X και Millenials, από την γη του χαλλουμιού, βαρετός τύπος κατά τα άλλα, επιμένει ότι Black Metal Ist Klassenkrieg, Fascism Is A Fuck,Doom Or Be Doomed, In Grind We Crust.