OVERTHROW: “Adjust To Darkness”

Ενέργεια, ταχύτητες, τσαμπουκάς και metal up your ass! 

Οι Νορβηγοί πιτσιρικάδες Overthrow με την πρώτη δισκογραφική τους δουλειά που φέρει τον τίτλο “Adjust To Darkness” έρχονται να μας τινάξουν τα μυαλά στον αέρα. Κατά κύριο λόγο thrash metal με πολλές επιρροές από όλο τον χώρο του σκληρού ήχου. Παραδοσιακό και συνάμα τόσο μοντέρνο. 

Το “Adjust To Darkness” είναι η καλύτερη απάντηση σε όλες αυτές τις μπάντες που κοπιάρουν και που δεν έχουν ταυτότητα. “Βρώμικος” ήχος, κοφτερές ριφάρες και από το πρώτο δευτερόλεπτο του δίσκου αρχίζεις να νιώθεις την ανάγκη να φορέσεις ξανά το κολλητό σου τζιν και το γιλέκο με τις κονκάρδες και να ανοίξεις μια μπύρα. Μαζί με την νοσταλγία για τα παιδικά μου χρόνια οι Overthrow μου αναζωπύρωσαν την ελπίδα ότι μπορεί ακόμη να παιχτεί καλό παραδοσιακό thrash metal χωρίς να κουράζει να καταντάει γραφικό. 

Από το δυναμικό ξεκίνημα του Kreatorικού “The Worst Is Yet To Come” και την blackίλα του “Det Hellige Har Forlatt” στην μελωδική σουηδίλα του “Come Thunder”, το “Adjust To Darkness” είναι ένας extra πωρωτικός δίσκος που βάζει τα γυαλιά σε πολλές κλασικές μπάντες τους χώρου που δεν έχουν και πολλά να μας πουν πλέον. Επίσης δεν ξέρω αν είναι το νεαρό της ηλικίας αλλά οι Overthrow βγάζουν μία απίστευτη ενέργεια και έναν ενθουσιασμό απαραίτητο για μια metal κυκλοφορία τέτοιου είδους. Βοηθάει και η εξαιρετική παραγωγή που θυμίζει παλαιότερες εποχές και δεν ακολουθεί τα χνάρια της μοντέρνας “κρυστάλλινης” παραγωγής.  

Οι Overthrow αποτελούν ελπίδα για το μέλλον και ελπίζω να συνεχίσουν να μας εκπλήσσουν ευχάριστα και με τις μελλοντικές τους κυκλοφορίες. Προς το παρών όμως ας απολαύσουμε το “Adjust To Darkness” και ας βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί Thrash Till Death!

516

Avatar photo
About Νίκος Τόλης 183 Articles
Η ζωή του όλη συναυλίες μουσικές και πάλι πίσω. Από μικρός στα σανίδια, στα backstages και στα dj booths, μετράει πολλές σελίδες μουσικού ρεπορτάζ σε sites, zines, έντυπα και δηλώνει περήφανος συντάκτης στο Rockway από το 2011. Ύστερα από χρόνια περιπλανήσεων στην υφήλιο, διαμένει πλέον στη γενέτειρα του, συνεχίζοντας με αμείωτο ρυθμό το ταξίδι του, πάντα φυσικά μετά μουσικής.