THE EXPLODING EYES ORCHESTRA: “I”

Στην προσπάθειά του να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό, ο κιθαρίστας των Jess and the Ancient Ones, Winterwolf και Deathchain, Thomas Corpse, δημιούργησε τους εξαιρετικούς The Exploding Orchestra.

Πέραν του Thomas, συναντώνται άλλα 4 (από τα 7 συνολικά) μέλη των Jess and the Ancient Ones, με την Jess να αναλαμβάνει τα φωνητικά.
Με το ένα πόδι στις classic rock φόρμες και με το άλλο στο ψυχεδελικό garage, το “I” καθηλώνει τον ακροατή με την ποιότητα (και) των επτά συνθέσεών του, με την Jess  να δίνει ρέστα, ερμηνευτικά.

Τα κομμάτια είναι πανέμορφα, με ουσία, αλλά δεν παραπέμπουν στη revival σκηνή, μιας και το ηχητικό αποτέλεσμα δεν προσπαθεί να μιμηθεί ντε και καλά τα ‘70s, γεγονός στο οποίο βοηθούν αρκετά τα φωνητικά. Επιπρόσθετα, η παραγωγή είναι εκπληκτικά ταιριαστή και φαντάζομαι πως αποδίδει τέλεια αυτό που είχε στο μυαλό ο Corpse.

Σε σημεία (όπως πχ στο “Drawing Down the West”) μου θύμισε τους πολύ αγαπητούς μου Royal Thunder, ενώ σε άλλα Stooges (““Two-Zero 13” ”), ενώ φλερτάρει έντονα και με τον bluesy ήχο, αν και με τόσες πετυχημένα δεμένες επιρροές, πολλά μπαίνουν στο τραπέζι, με το φάντασμα της Janis Joplin να χαμογελάει πάραυτα.

Highlight σίγουρα το “My Father the Wolf”, όπως επίσης και τα “Crazy Heart”, “Two-Zero 13” και “Farewell to All-In-One”.

Από τα σχήματα- έκπληξη για τη χρονιά που διανύουμε, το οποίο θέτει σοβαρή υποψηφιότητα για ένταξη στο φετινό top 20 μου. Γεια σου ρε Thomas Corpse, γίγαντα!

ΥΓ η συνέχεια, ονόματι “II”, έχει ήδη ηχογραφηθεί και αναμένεται μέσα στο 2016

ΥΓ2 ακούστε εδώ: link

798

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.