GLOOMBALL: “The Quiet Monster”

Το προ διετίας ντεμπούτο των γερμανών Gloomball, μου είχε αφήσει μια καθόλα γλυκιά γεύση στο μουσικό μου ουρανίσκο και με τη δεύτερη δουλειά τους, αποδεικνύουν πως δεν επρόκειτο για ένα πυροτέχνημα.

Σε σχέση με το πολύ καλό “The Distance”, δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα ο ήχος. Πολλές Godsmack επιρροές, με λοξοκοιτάγματα στην ευρύτερη σύγχρονη αμερικάνικη σκηνή (βλέπε Alter Bridge κτλ).

Άπαξ και δεν είσαι fan του προαναφερθέντος ήχου, προσπερνάς αβάδιστα και αβίαστα. Εάν είσαι, άραξε, έχει ψωμί η υπόθεση.

Το “The Quiet Monster” διαθέτει ακριβώς αυτό που θες… Γκρούβα, τσαμπουκά, μελωδία, φρουφρού, αρώματα, εσωστρέφεια, mainstreamίλα και ωραία ρεφρέν.

Όχι απαραίτητα καλύτερο από την προηγούμενη κυκλοφορία τους, αλλά στα ίδια πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Δε θα σχίσεις τα ιμάτιά σου με τους Gloomball, αλλά θα βρεις πολλές συνθέσεις που θα σε κάνουν να γουστάρεις και θα τις ακούσεις ξανά και ξανά.

Η συνέχεια λοιπόν αποδείχτηκε εξαιρετική. Ελπίζω στο μέλλον να λάβουν και την εμπορική αναγνώριση που ενδεχομένως τους αξίζει.

458

Avatar photo
About Στέφανος Στεφανόπουλος 1396 Articles
Γεννήθηκε την ίδια ακριβώς ημέρα με τα CD και μάλλον για αυτό ασχολείται τόσο πολύ με τη μουσική. Όταν δεν γράφει για αυτή, αγοράζει CD, και όταν δεν αγοράζει, θα τον βρείτε είτε να παριστάνει τον dj σε διάφορα μαγαζιά της Αθήνας, είτε να προσπαθεί να κατεβάσει κάποια ιδέα για διαφήμιση. Στο Rockway.gr εντάχθηκε το 2010 και κάπως, κάπου, κάποτε, βρέθηκε να κρατάει και τα κλειδιά του. Δεν συμπαθεί τους ψευτοκουλτουριάρηδες, τους ξερόλες και τη μουστάρδα. Δηλώνει εγωιστής, κυνικός και fan του Philip Dick.