DREAMLONGDEAD: Live release show μαζί με Automaton και Soulskinner

Ακολουθεί δελτίο τύπου.

Την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015 θα λάβει χώρα Ολική Έκλειψη Ηλίου. Διόλου τυχαίο που εκείνη την ημερομηνία επέλεξαν να κάνουν την ζωντανή παρουσίαση του νέου, δεύτερου δίσκου τους “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry”, οι Αθηναίοι «έμποροι του μουσικού μίσους» DreamLongDead. Όσοι τους έχουν δει στην σκηνή γνωρίζουν για τον οχετό σκότους που εξαπολύουν στις νεκρό- ζωντανές εμφανίσεις τους. Και για να βεβαιωθούν ότι το ζωογόνο φως του Ήλιου δεν πρόκειται να ξανά ευλογήσει με την θέρμη του αυτόν το καταδικασμένο κόσμο, ζήτησαν βοήθεια επί τούτου από δυο πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους. Το πραγματικό death metal των Soulskinner, όπως και το εκλεκτό line-up τους από βετεράνους της Ελληνικής ακραίας σκηνής, δεν χρειάζονται συστάσεις. Ο τελευταίος δίσκος τους “Crypts Of Ancient Wisdom” (2014, Xtreem Music) μοιράζει αέναο σκοτάδι… Συστάσεις δεν χρειάζονται ούτε οι Automaton. Το ντεμπούτο τους “Echoes Of Mount Ida” (2013, Trailblazer Records) όπως και οι ψυχεδελικά ταπεινωτικές ζωντανές εμφανίσεις έχουν απλώσει βαριές, σερνόμενες σκιές πάνω από την Ελληνική sludge/doom σκηνή. 

Εισέρθετε με δικό σας ρίσκο… 

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2014

DreamLongDead
Release Live Show for the New Album “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry”
w/ Special Guests Soulskinner & Automaton

Τοποθεσία: AN Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια, Αθήνα, 21 0330 5056)

https://www.facebook.com/AnClubofficial
http://www.anclub.gr/
Είσοδος: 7 Ευρώ
Ώρα έναρξης: 20:30 μ.μ.

DreamLongDead

…το σάουντρακ μιας, γυρισμένης σε super 8, ασπρόμαυρης ταινίας με ζόμπι του George Romero, για έναν μετά-αποκαλυπτικό κόσμο όπου έχουν επιζήσει μόνο κανίβαλοι και junkies. Η Διαθήκη ενός ρημαγμένου πλανήτη τον οποίο οι Μεγάλοι Παλαιοί έχουν επανακτήσει στα βδελυρά τους πλοκάμια και νύχια! Αλλιώς πρωτόγονο, punk-ικο, μονολιθικό death/doom metal παιγμένο από πέντε κυνικούς μεσήλικες μπάσταρδους. Οι DreamLongDead δημιουργήθηκαν στην Αθήνα τον Απρίλιο του 2011 και άρχισαν να παίζουν συναυλίες λίγο αργότερα κυκλοφορώντας το ντεμπούτο τους “MadnessDeadGrave: Invocations Three to the ONES That Lurk At the Threshold” τον Οκτώβριο του 2012. Αλλοίμονο… Η σάπια του ύπαρξη μόλυνε αυτόν τον άθλιο κόσμο, ενώ οι μάλλον συχνές, δεδομένης της ίδιας της φύσης της μπάντας, «ζωντανές» εμφανίσεις τους αποτέλεσαν απόκρυφο μυστικό για τους μυημένους και κατάρα για τους υπόλοιπους. Το φθινόπωρο του 2013 σύρθηκαν πίσω στο στούντιο για να ηχογραφήσουν τον δεύτερο δίσκο τους με τίτλο “AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry”, ο οποίος κυκλοφόρησε στις αρχές του 2015, και όπως το ντεμπούτο τους ήταν απόλυτα DIY…Τρέμετε!!!

Σύνθεση:
Τάσος: Φωνές/Κιθάρες Γιώργος: Μπάσο, Τόλης: Τύμπανα, Γιάννης: Φωνές, Πάνος: Κιθάρες

Σκατογραφία:
“MadnessDeadGrave: Invocations Three to the ONES That Lurk at the Threshold” (2012)
“MadnessDeadLive: Live Invocations to the ONES That Lurk at the Threshold” (live E.P. 2013)
“The Comfort of a Cold Grave” on “DMF8: Tears from the Mediterranean” (2013, Doom Metal Front zine)
“AriseHowlingDarkness: Of Cyclopean Masonry & Non-Euclidean Geometry” (2015) 

Επικοινωνία:
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
http://dreamlongdead666.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Dreamlongdead

Soulskinner

Οι SOULSKINNER δημιουργήθηκαν με το όνομα TERRA TENEBRAE το 1997. Το πρώτο Line-up συμπεριλάμβανε τους Bill (ex: Vanity, Rotting Christ) στις κιθάρες, Makis (Necromantia) στο μπάσο και Costas “Dead” (Obsecration) στα φωνητικά. Με αυτή την σύνθεση το συγκρότημα ηχογράφησε το πρώτο demo “Masks Of Deathly Joy” που συμπεριλάμβανε 3 τραγούδια. Μετά από αυτή την ηχογράφηση ο Gothmog (Thou Art Lord) αντικατέστησε τον Costa και τα 1999 η μπάντα κυκλοφόρησε το album “Subconscious” μέσω της Ελληνικής εταιρίας Black Lotus Records. Ένα χρόνο αργότερα άλλαξαν το όνομα τους σε Soulskinner λαμβάνοντας υπόψη ότι το νέο όνομα ταίριαζε καλύτερα στην στιχουργική και μουσική κατεύθυνση και το 2003 υπέγραψαν με την Sleaszy Rider Records και κυκλοφόρησαν το “Breeding The Grotesque”. Σε αναζήτηση νέων μελών, και ιδιαίτερα drummer, η κυκλοφορία τους τρίτου τους δίσκου καθυστέρησε, καθώς ο κατάλληλος άνθρωπος αργούσε να εμφανιστεί όλο και περισσότερο. Τελικά το τρίτο album με τίτλο “Non Stop Killing” κυκλοφόρησε το 2007. Brutal, old-school και άρρωστο είναι οι λέξεις που το περιγράφουν καταλληλότερα. Μετά από μια περίοδο ανασυγκρότησης και πειραματισμού, ισορροπώντας πάνω στην γραμμή μεταξύ παρελθόντος και μέλλοντος οι SOULSKINNER αποφάσισαν να χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στο underground. Το 2010 κυκλοφόρησαν το 7’’ split Ep με τους Vorkreist, “In Attrition of a World Collapse“ και το 2012 το 4-way split Ep “Emissaries of a Profane Advent“ μαζί με τους Kawir, Nergal και Embrace Of Thorns. Μετά από παύση επτά ετών όσο αφορά ένα full-length, επέστρεψαν υπογράφοντας με την Xtreem Music για την κυκλοφορία του τρίτου τους album (ως Soulskinner) με τίτλο “Crypts of Ancient Wisdom”. Το εξώφυλλο για το “Crypts of Ancient Wisdom” είναι ζωγραφισμένο από τον γνωστό καλλιτέχνη Mark Riddick και σίγουρα πιάνει την αληθινή ουσία του νέου υλικού των SOULSKINNER.

IN A WORLD OF BLACK AND WHITE ONLY DEATH IS REAL!

Automaton

Οι AUTOMATON κυκλοφόρησαν τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Echoes of Mount Ida” (Trailblazer Records) τον Οκτώβριο του 2013, εμπνευσμένοι από την επιβλητικότητα, το μυστικισμό και τη λήθη του υψηλότερου βουνού της Κρήτης και δημιουργώντας το δικό τους μουσικό Τάλο, βάζουν τη σφραγίδα τους. Με συμμετοχή σε φεστιβάλ (new long fest, defcon fest) και παρουσίες ως support act σε ονόματα όπως Pentagram, YOB, NAAM, Belzebong, SUMA, 1000mods και Nightstalker και έχουν μια αισθητή παρουσία στην αθηναϊκή σκηνή. 

Official page: http://www.automatonband.com/automaton/EOME.html
Facebook: https://www.facebook.com/Automaton.Athens?ref=hl
Bandcamp: http://automatonathens.bandcamp.com/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCpYAWwwUtncBf3dwqCBj4HA

164