NONPOINT: “X”

“Χ” όπως λέμε 10 στα ρωμαϊκά. 20 χρόνια καριέρας για τους Αμερικανούς Nonpoint που με κάνουν να αναρωτιέμαι πως δεν έπεσαν στα αυτιά μου στις αρχές του 2000 όταν και μελετούσα το φαινόμενο nu metal.

10 ολοκληρωμένα albums με το πρώτο να κυκλοφορεί το 1997 και πάνω από ένα εκατομμύριο πωλήσεις δίσκων πως γίνεται να μην τους έχω πάρει χαμπάρι; Παρόλο που η μόδα του ήχου έχει παρέλθει, οι Nonpoint φαίνεται να είναι σταθεροί σε αυτό που παίζουν και δεν τους ενδιαφέρει αν ο κόσμος έχει προχωρήσει. Και καλά κάνουν μιας που αυτό που κάνουν το κάνουν υπέροχα! 

Θα σου θυμίσουν τις μελωδικές στιγμές των Slipknot, τα πρώτα βήματα των Stone Sour, αλλά κυρίως Static X και Korn (στην άγρια νιότη τους), αλλά έχουν ένα δικό τους στυλ να συνδυάζουν την ηρεμία με το ξέσπασμα. Ο τραγουδιστής τους, Elias Soriano μπορεί εύκολα να μεταβαίνει από τα μελωδικά στα πιο σκληρά φωνητικά (τα οποία δεν πλειοψηφούν, αλλά θυμίζουν τον Alexander των Raised Fist) και οι βαριές κιθάρες είναι εκείνες που κουβαλούν το σήμα κατατεθέν του nu metal κινήματος.

Στην παραγωγή βρίσκουμε τον Fred Archambault (Avenged Sevenfold) και όπως αναφέρει το συνοδευτικό κείμενο, τα δέκα κομμάτια γράφτηκαν μέσα σε 22 ημέρες, αλλά παρόλα αυτά δεν σου δίνεται η εντύπωση πως τα πράγματα ήταν βεβιασμένα.

Αν δεν έχεις ξεχάσει παντελώς το Nu metal ή τουλάχιστον δεν γελάς όταν αναφέρονται άλλοι σε αυτό, το “Χ” είναι ένας δίσκος που θα σε κάνει να αναπολείς την χαμένη σου νιότη. Αν είσαι νιούφης όμως, είναι σίγουρα ένα album που θα σε κάνει να θέλεις να ακούσεις και κάποια από τα προηγούμενα πονήματα των Αμερικανών και περαιτέρω θρύλους της σκηνής!

Highlights: “Chaos and Earthquakes”, “Dodge your Destiny”, “Milestone”

545

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2101 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.