WHERESWILDER: “Yearling”

Ένα από τα ονόματα της rock σκηνής που ακούγονται τον τελευταίο χρόνο στη χώρα μας είναι οι Whereswilder και οι προσδοκίες που γεννήθηκαν για το επερχόμενο ντεμπούτο LP τους ήταν μεγάλες (α ρε Dickens παντού χώνεις τη μουσούδα σου).

Τους είδαμε να σαπορτάρουν τους Planet of Zeus σε ένα κατάμεστο Gagarin πέρυσι και να απολαμβάνουν πολλά και ζεστά χειροκροτήματα, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων στους Αθηναίους rockers.

To “Yearling” λοιπόν, είναι το ντεμπούτο τους και φέρνει σε μέτρα πιο σύγχρονα την κληρονομιά των Beatles και των The Who, παιγμένα με πιο Hendrix-ικό τρόπο και πιο heavy rock κιθάρες.

Κομμάτι και αυτοί τελικά, της 60s psych rock αναβίωσης, μη δίνοντας τόση έμφαση στο ψυχεδελικό σε σχέση με άλλες εγχώριες μπάντες και χωρίς να αγκαλιάζουν τον ινδικό πολιτισμό, προσφέρουν ένα πανέμορφο αποτέλεσμα, με προσεγμένη παραγωγή και επαγγελματισμό.

Κάποιες φορές ακούγονται σα γκαζωμένοι Dandy Warhols, άλλοτε ξεσπάνε σε heavy rock εκρήξεις (“I Don’t Mind”) και άλλες φορές πάλι βάζουν και λίγο funk-soul στον ήχο τους (“Space & Time”), εν κατακλείδι, μιλάμε για μια ώριμη δουλειά που ξέρει ακριβώς προς τα που πηγαίνει.

Ζωντανά ηχογραφημένο στο studio, αποτυπωμένο με παραδοσιακό τρόπο σε μπομπίνα και με βινύλιο να συμπληρώνει την κυκλοφορία είναι μια δουλειά που τιμά το παρελθόν, δεν αγνοεί το παρόν και δεν αψηφά το μέλλον.

Η κατσίκα αυτή δε μασάει ταραμά!

Υ.Γ. Οι Whereswilder παρουσιάζουν το “Yearling” την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου στο Six Dogs, με ελεύθερη είσοδο!

539

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.