HIDΕ THE KNIVES: “Silence the Youth”

Οι Σουηδοί και κουλτούρα έχουν και υπόβαθρο εκπαιδευτικό και ματιά εμπορική.

Φαίνεται για μια ακόμη φορά πως μπορούν να φέρουν το rock σε πιο ευρύ κοινό, όπως ακριβώς και οι Αμερικανοί, τους οποίου κατά κάποιον τρόπο, αντιγράφουν στην περίπτωση των Hide the Knives.
Τα παιδιά αυτά από Göteborg είχαν ντεμπουτάρει προ πενταετίας, αλλά λόγω αλλαγών στη σύνθεση δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν κάτι παραπάνω, αν και είχαν ήδη τραβήξει τα μάτια της εγχώριας αγοράς.

Επανέρχονται εν έτει 2014 για να προσπαθήσουν να βγουν και παραέξω. Ο frontman Glen Gilbert με νέους μουσικούς πλέον στο πλάι του, δίνει όμορφο alternative hard rock αμερικάνικου τύπου, όπως Black Stone Cherry, αλλά σε πιο Velvet Revolver προσανατολισμό.

Τα κομμάτια είναι αυτό που λέμε “εμπορικά” και μπορεί να το ακούσουν και όσοι επιδερμικά, έχουν τη rock μουσική στο ρεπερτόριο τους. Η παραγωγή είναι τόσο καλή όσο χρειάζεται για να την αγκαλιάσουν τα ραδιόφωνα και αν και όχι μοναδικές οι συνθέσεις είναι ευχάριστες και ακούγονται ειλικρινείς.

Η φωνή του κύριου Gilbert είναι εκπληκτική και από ότι ακούγεται μπορεί να πάει και ψηλότερα. Τραγούδια όπως τα “Our hearts”, “Holy Banner” (το riff θυμίζει λίγο Josh Homme),  “Care” και “Brothers” είναι κομμάτια που θα τα ακούσεις και θα κουνηθείς υποσυνείδητα χωρίς να ξέρει καν τι ακούς, αφού ο τρόπος παρουσίασης της ήδη υπάρχουσας σε άλλα μέρη μουσικής σου είναι οικείος.

Καλή δουλειά, που αν και της λείπει το ΚΡΑΟΥ που θα την απογειώσει, δε σε απογοητεύει!

837

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2115 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.