THY DARKENED SHADE: “Liber Lvcifer I: Khem Sedjet”

Τα ερπετά της Εδέμ. Τα παιδιά του Εωσφόρου. Η φωνή του Αζαζέλ. Το τάγμα του Προμηθέα.

Αυτοί είναι οι Thy Darkened Shade. Kαι ο προσηλυτισμός συνεχίζεται με την δεύτερη ιεροτελεστία τους που βρίσκει σάρκα και οστά στην μουσική του μαγευτικού “Liber Lvcifer I: Khem Sedjet”.

Παρόλο που η ελληνική σκηνή διακρίνεται για τον black metal ήχο της, έχω την εντύπωση πως χρειαζόταν μια τέτοια κυκλοφορία. Η οποία ήρθε την κατάλληλη στιγμή. Ένα black metal μνημείο με riff που ανατριχιάζουν, ρυθμικές αλλαγές, πιο death φωνητικά από τον The A, εξαιρετικά χορωδιακά σημεία, ιδανικό drumming από τον H.G. και ένα καταπληκτικό μπάσο (ίσως ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει στον συγκεκριμένο ήχο) σε παρασέρνουν σε αυτό το μυσταγωγικό μουσικό λαβύρινθο. Μέσα από αυτά τα περίπου 78 λεπτά πολλά ονόματα δοξάζονται όπως αυτά των Loki, Typhon, Satan, Set, Ahriman, Lucifer, Prometheus, Kingu παρουσιάζοντας την ταυτότητα του σχήματος. Από το φανταστικό εξώφυλλο και μόνο, η ψυχή σου προετοιμάζεται για το σκοτάδι που πρόκειται να την τυλίξει με την μουσική στη συνέχεια να ολοκληρώνει τον απώτερο σκοπό της. To άλμπουμ κλείνει με την τελετουργική ψαλμωδία του Magus Wampyr Daoloth των Necromantia  στο “Daemon Phosphorus”. Το “Liber Lvcifer I: Khem Sedjet” με καθήλωσε από την αρχή βυθίζοντας με σε μια δίνη σκέψεων και συναισθημάτων. Κολοσσιαίο.

Η τελειότητα της ζωής και του θανάτου. Η εποχή του Acausal Necrosophic Black Metal φωτίζεται από αυτό το διαμάντι. Hail the new dawn.

656