King Dude, Skull & Dawn, The Love And Suicide Death Club (17/06/14) Death Disco

Έσπασα την παρθενιά και για αυτό το μαγαζί. Ένας χώρος χαμηλά στου Ψυρρή, που ονομάζεται Death Disco στέγασε έναν Αμερικανό επισκέπτη στις 17 Ιουνίου, ημέρα Τρίτη.

Καθόλου άσχημος χώρος και ιδανικός για τη συγκεκριμένη βραδιά, αφού μιας που ήταν μικρός έδινε την όμορφη εντύπωση ενός γεμάτου μαγαζιού και μιας ωραίας μεγάλης παρέας.

Οι πρώτοι καλλιτέχνες στη σκηνή ήταν οι The Love and Suicide Death Club, συγκρότημα που αναπτύχθηκε μέσα από τις τάξεις των The Dark Rags.

Φανταστείτε τους τελευταίους με μια πιο σκοτεινή ηχητική, αλλά χωρίς να αλλοιώνουν το garage που κάποιος θα περίμενε να ακούσει. Αν σου αρέσουν οι Dark Rags, οι Gun Club και οι Dead Moon πρέπει να δώσεις τη δέουσα προσοχή.

Επόμενοι ήταν οι Skull and Dawn, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τη διοργανώτρια 3 Shades of Black, η οποία όπως είπαν θα κάνει θεματικά live που θα προωθούν τον λόγο του κυρίου (για όποιον κατάλαβε).

Χωρίς να πλατειάζουν έπαιξαν κάποια δικά τους κομμάτια από όλη τους τη δισκογραφική ιστορία (τα θέλει ο τέτοιος σου, Μάνο) και διασκεύασαν William Elliot Whitmore (“The old devils”), καθώς και το γνωστό παραδοσιακό “Wayfaring Stranger”, ενώ η απόδοση τους στο εκπληκτικό “Devil and the Farmer’s Wife” με ακούμπησε και πάλι (“Well I’ve been a devil most all of my life, But I never been in hell til I met your wife”).

Το set τους ήταν σύντομο όμως, μιας που ήταν απλά η εισαγωγή για τον καλλιτέχνη που αποφάσισαν εκείνο το βράδυ να μας παρουσιάσουν.

Δεν πέρασε πάρα πολύ ώρα, ώσπου ο T.J. Cowgil, γνωστός καλλιτεχνικά ως King Dude ανέβηκε στη σκηνή της Death Disco, αφού πρώτα είχε στήσει μπροστά του ένα τραπεζάκι που περιείχε ένα κηροπήγιο με μαύρα κεριά, έτσι για την ατμόσφαιρα.

Πιάνει την κιθάρα του κολλάει το τσιγάρο του στο capotasto του και ξεκινάει το solo του show. Ναι, ήρθε solo αλλά δεν χάλασε κανέναν.

Ευγενικός και αστείος, χαλαρός και συγκινητικός, μιας που είχε ένα μακρύ νάρθηκα να κρατάει το αριστερό του χέρι, έπαιξε κιθάρα χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα του και με την βραχνή, σκοτεινή και έντονη χροιά του μας κράτησε παρέα και μας τσάκισε, με την καλή έννοια, τις ψυχές.

“Lord, I’m Coming Home”, “Spiders in her hair”, “Barbara Anne”, “Vision in Black”, “Silver Crucifix” και πολλά άλλα με αποκορύφωμα το “Lucifer’s the light of the world” που αρκετοί τραγουδούσαν φωναχτά και το καινούργιο του “Fear is All you Know” για το οποίο βοήθησαν και οι Skull and Dawn κάνοντας την μπάντα του για λίγο.

Αν η ψυχή σου αντέχει πόνο, μια τέτοια συναυλία θα σου έκανε καλό!

King Dude setlist
Lord I’m Coming Home
Jesus in the Courtyard
Witch’s Hammer
Vision in Black
Devil Eyes
Barbara Anne
Rose Mary
Silver Crucifix
Lucifer’s the Light of the World
No one is here
Fear is all you know w/ Skull And Dawn
The Tower (Legendary Pink Dots cover)
Born in Blood
You can break my heart

photos: Καλλιόπη Τσουρουπίδου

545

Avatar photo
About Δημήτρης Μαρσέλος 2112 Articles
Δέσμιος της μουσικής, είλωτας των συναυλιών, εθισμένος στα σκληρά...riffs, διπολικός μεταξύ metal και hardcore punk, έχει κάνει χρόνια τώρα πολιτιστικό crossover και δεν αρνείται κανένα ιδίωμα της rock που του τη σηκώνει...την τρίχα.