UNLEASHED & DECONTROLLED: Domination, Fatal Munity, Fadom, Nuclear Terror (26/10/2014) An Club

Ένα mini tour υπό τον τίτλο “Unleashed & Decontrolled” διοργανώθηκε από τρείς πάρα πολύ καλές μπάντες του ελληνικού thrash metal ήχου, τους Fadom, Fatal Mutiny και Never- Trust περνώντας από 4 πόλεις της Ελλάδας, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο, την Πάτρα και φυσικά την Αθήνα.

Δυστυχώς όμως το αθηναϊκό κοινό δεν θα είχε την ευκαιρία να απολαύσει τους Never- Trust καθώς μια τροφική δηλητηρίαση του κιθαρίστα τους Βίκτωρα ανέβαλε την εμφανισή τους. Ευχόμαστε στο παιδί περαστικά και περιμένουμε να τους ξαναδούμε εν δράση.

Καλεσμένοι στην τελευταία στάση της περιοδείας οι επίσης πολλά υποσχόμενες μπάντες Domination και Nuclear Terror. Κινήσαμε λοιπόν για το δεύτερο σπιτικό μας πλέον An Club προκειμένου να απολαύσουμε αυτήν την πολυαναμενόμενη σύμπραξη.

Στις 20:15 και με έναν ικανοποιητικό αριθμό κόσμου να βρίσκεται στο μαγαζί (γεγονός ιδιαίτερα ευχάριστο ένεκα του Ολυμπιακός- ΠαναθηναΪκός που είχε την ίδια ώρα) την βραδιά άνοιξαν οι Nuclear Terror. Kαι μιας και ήταν το μοναδικό σχήμα της βραδιάς που έβλεπα για πρώτη φορά, τολμώ να πω πως εντυπωσιάστικα. Αρκετά δεμένοι και παράγωντας έναν πολύ καλό και ξεσηκωτικό ήχο (κάποιες στιγμές έχανα λίγο τα solo αλλά μικρό το κακό) έδειξαν οτι έχουν και την όρεξη και τα προσόντα να ανέβουν όσο το δυνατόν ψηλότερα. Εξάλλου το γεγονός οτι η μπάντα ήδη έχει μαζί της έναν δυνατό πυρήνα οπαδών και με το τέλος του set τους το κοινό φώναζε το όνομα τους δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Thrash επηρεασμένο από Megadeth, Evile, Gama Bomb, Heathen και Nuclear Assault έκαναν την διασκευή στο “Take No Prisoners” ιδανική. Δηλώνω παρών στην επόμενη εμφάνισή τους.

Nuclear Terror setlist: Nuclear Warfare, Faith Machinery, Take No Prisoners (Megadeth cover), Dyatlov Pass, Pride Breaker, Terrorzone

Aνατροπή του lineup και οι Fadom έρχονται να παίξουν δεύτεροι. Έχοντας δεί την μπάντα άλλες δυο φορές έχω να πω πως η δουλειά που ρίχνουν φαίνεται ξεκάθαρα σε κάθε εμφάνιση τους. Δουλεμένοι και μεταξύ τους και επί σκηνής πραγματοποίησαν μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση η οποία η αλήθεια είναι πως θα ήθελα να κρατήσει λίγο παραπάνω καθώς 25 λεπτά μου φάνηκαν λίγα.

Ακούσαμε επίσης και ένα δείγμα από την επερχόμενη δουλειά τους, την κομματάρα “Massacre of Mankind” η οποία υπόσχεται πολλά για την συνέχεια. Κλείσιμο του set με το αγαπημένο “Heavenfall” το οποίο όσες φορές και αν το ακούσω δεν υπάρχει περίπτωση να το χορτάσω. Πανάξιοι.

Fadom setlist: Massive Destruction, Massacre of Mankind, Pantophobia, Thrasholution, Another Selfish Apprentice, Heavenfall

Σειρά είχαν οι Γιαννιώτες Fatal Mutiny. Kαλοπαιγμένο thrash με παραπομπές σε μπάντες όπως Coroner, Kreator, Sodom, Sacred Reich, Destruction και Voivod, γεμάτος και μεστός ήχος και μπόλικος ενθουσιασμός ήταν τα βασικά στοιχεία που με κέρδισαν από το πρώτο κιόλας κομμάτι του set τους. Από το οποίο set θα ξεχώριζα με άνεση το “Ligeia” ένα σχεδόν εννιάλεπτο έπος (σας θυμίζω ότι μιλάμε για thrash) που προδίδει την συνθετική ικανότητα της μπάντας.

Τα σέβη μου επίσης στον μπασίστα του οποίου το παίξιμο μαγνήτισε το βλέμμα μου αρκετές φορές. Η διασκευή στο “Orgasmatron” έδωσε περισσότερες αφορμές για κοπάνημα και περαιτέρω moshing. Με το καλό ξανά από τα μέρη μας μάγκες.

Fatal Mutiny setlist: Abandon All Hope, Damage Decontrolled, Ligeia, Hostile Vortex, No Peace Without Blood, Bloodlust, Orgasmatron (Motorhead cover)

Τέλος, έφτασε η στιγμή για τους Domination τους οποίους έχω δεί κάμποσες φορές στο παρελθόν και μπορώ να πω με σιγουριά οτι η συγκεκριμένη εμφάνιση τους αποτελεί χαλαρά την καλύτερη τους. Δεν ξέρω αν έχω ξαναδεί τέτοια ενέργεια και τέτοιο κοπάνημα από μπάντα επί σκηνής. Ασταμάτητο τρέξιμο πέρα δώθε από κιθάρες και μπάσο, ένας frontman σε έκσταση και ένας drummer πολυβόλο ήταν αρκετά για να μεταφέρουν το moshpit επί σκηνής.

Η όρεξη καθώς και η πολύ καλή εκτελεστική τους απόδοση είναι το κλειδί της συνεχόμενης ανοδικής τους πορείας. Είτε βλέποντας τους Slayer είτε παίζοντας σαν Domination το ίδιο και το αυτό. Έχουν και το όνομα έχουν και τη χάρη.

Domination setlist: Born in War… (Intro), Great Society Shutdown, Zero- Hour, Crisis, Demonstration of Democracy, Thrash- Pit, Loss of Sanity, Infants of Thrash, Needle’s End

Κατά τις 23:00 λοιπόν αυτό το thrash metal πάρτυ και αυτή η εξαιρετική περιοδεία έλαβαν τέλος. Μπορεί οι Never- Trust να μας έλειψαν από το συγκεκριμένο βράδυ αλλά όλες οι υπόλοιπες μπάντες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό κάνοντας την βραδιά ξεχωριστή. Δεν μπορώ βέβαια να μην σχολιάσω το κοινό που από την αρχή μέχρι το τέλος έδινε την ψυχή του (και μπόλικες μάπες) στηρίζοντας με κάθε τρόπο τα συγκροτήματα.

Και επειδή αυτά είναι που μένουν, περιμένουμε να δούμε και άλλες τέτοιες κινήσεις και διοργανώσεις στο άμεσο μέλλον.

photos: Έφη Γιάννου

365