WIG WAM: “Wall Street”

Οι Wig Wam, οι βασιλιάδες της Νορβηγικής glam σκηνής είναι ξανά πίσω με το ολοκαίνουριο άλμπουμ τους με τίτλο “Wall Street”. ‘

Όταν το 2005 μας παρουσίασαν, μέσα από τον διαγωνισμό της Eurovision το εκπληκτικό “In My Dreams”, μας έκαναν να παραμιλάμε από ευχαρίστηση και γενικά μας πρόσφεραν έναν δίσκο, το ντεμπούτο τους, ισάξιο με αρκετές κυκλοφορίες των 80s! Το 2006 και μετά την τεράστια επιτυχία του “In My Dreams”, η μπάντα κυκλοφόρησε το “Wig WamMania” και βγήκε σε παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ. Μετά απο τρία χρόνια, το 2009, οι Wig Wam κυκλοφόρησαν το “Non Stop Rock’ N Roll”, μια αρκετά καλή κυκλοφορία χωρίς όμως να αγγίζει την ποιότητα του ντεμπούτου των Νορβηγών. Με τους Wig Wam η αλήθεια είναι πως ξέρει κανείς τι να περιμένει: καλοπαιγμένα τραγούδια με πιασάρικα ρεφραίν, καλή κιθαριστική δουλειά και up-tempo ρυθμούς που σε “ανεβάζουν” με το πρώτο άκουσμα και σε κάνουν να θέλεις περισσότερο!

Το “Wall Street” είναι το τραγούδι που “ανοίγει” το άλμπουμ και ήταν το πρώτο δείγμα που είχα ακούσει πριν από κάποιους μήνες από τη νέα κυκλοφορία. Κλασσικό Wig Wam κομμάτι με χορωδιακά ρεφραίν και με όλο το κέφι και τη θετική διάθεση των Νορβηγών να μας προσφέρουν ένα δείγμα για το τι ακολουθεί στην συνέχεια! Το “OMG! (I Wish I Had A Gun)” αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές του άλμπουμ. Είναι ότι περιμένει κανείς από τους Wig Wam“Victory Is Sweet”, ρίχνει λίγο τους τόνους καθώς, επίσης, δείχνει και τη πιο μοντέρνα πλευρά του συγκροτήματος. Τα “The Bigger The Better” και “Bleeding Daylight” χαρακτηρίζονται από τα ευκολομνημόνευτα τους ρεφραίν και φτάνουμε στο “Tides Will Turn”. Μια μελωδικότατη μπαλάντα με χαρακτηριστική την εκπληκτική ερμηνεία του glam στα φωνητικά και την εμπνευσμένη κιθαριστική μελωδία του Teeny. Από τα επόμενα τραγούδια του άλμπουμ θα ξεχώριζα το groovy “One Million Enemies” και το instrumental, που κλείνει την συγκεκριμένη κυκλοφορία, “Things Money Can’t Buy”.

Κλείνοντας αυτήν την δισκοκριτική θα έλεγα πως η νέα κυκλοφορία των Νορβηγών με ικανοποίησε τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά. Η μπάντα δείχνει πως έχει “ωριμάσει” και μας προσφέρει ένα πολύ καλό άλμπουμ με δυνατές ενορχηστρώσεις, πολύ καλές ερμηνείες, καλοκαιρινή και ανεβαστική διάθεση και έναν 80s αέρα σε ολόκληρο τον δίσκο!

461