LYRIEL: “Skin And Bones”

Άλλο ένα female fronted σχήμα έρχεται να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα συγκροτημάτων που δραστηριοποιούνται στο άθλημα του symph-οτιδήποτε metal, είναι και οι Γερμανοί Lyriel οι οποίοι έχουν ιδρυθεί το 2003 και σύντομα κυκλοφορούν το πέμπτο τους album “Skin And Bones”.

Αρκετά καλό σαν άκουσμα, απέχει από τον όρο “goth” που συνήθως ακολουθεί στην πλειοψηφία τις κυκλοφορίες του χώρου, οι Lyriel αρκετά folk στοιχεία μέσω του βιολιού του Joon Laukamp και του cello της συνονόματης (προφανώς συγγενής) Linda Laukamp. Συνθετικά το “Skin And Bones” στέκει σε αρκετά καλό επίπεδο, τα τραγούδια του είναι αρκετά βαρύτερα από το μέσο όρο που θα περίμενε κανείς σε αντίστοιχες κυκλοφορίες, η φωνή της Jessica Thierjung είναι πολύ όμορφη, η ίδια δεν αναλώνεται σε φλύαρες κορώνες και εκπέμπει λυρική γοητεία με την ερμηνεία της.

Πολύ καλές στιγμές το μπαλαντοειδές “Days Had Just Begun”, το εναρκτήριο “Numbers”, το εξαιρετικό “Dust to Dust” με μια 80’s pop υφή να το περιβάλλει, το θεατρικό “Black and White”και το piano based “Dream Within a Dream”, αν και τα πιο πολλά τραγούδια, έχουν το ενδιαφέρον τους..

Ηχητικά το “Skin And Bones” είναι αψεγάδιαστο, με big sound αίσθηση και ρέει αρκετά ευχάριστα. Αν είσαι φίλος του είδους, ίσως και να εκπλαγείς με τους Lyriel, είναι πολύ καλή μπάντα στο είδος τους και θα σε ικανοποιήσουν απόλυτα. Οι υπόλοιποι που δεν έχετε σε πολύ εκτίμηση όλον αυτόν τον συρφετό από γκομενάκια στο “metal”, το σίγουρο είναι ότι θα αντιμετωπίσετε κάτι πιο αξιόλογο από ότι περιμένετε.

503

Avatar photo
About Ιορδάνης Κιουρτσίδης 1170 Articles
Ανακατεμένος με το heavy metal εδώ και 3,5 δεκαετίες, retro computer fan, δεν αντέχει τον Μόρισον και τον Κομπέιν, πίνει διπλό γλυκύβραστο και λατρεύει τις mini σοκοφρέτες υγείας.